ArchShowcase

Archive for the ‘Shopping Mall’ Category

THE GATE RESIDENCE in Cairo, Egypt by Vincent Callebaut Architectures

Wednesday, November 5th, 2014

Article source: Vincent Callebaut Architectures

“It is time for Cairo to witness the creation of an iconic sustainable building that would express the future of the city Victorious , after decades of urban degradation and also after the recent flip page of unrest – it represents the demand to look into the peak guidance into the future which developers would seek to track.»Abraj Misr

Our Client «Abraj Misr»is developing a new site in a very strategic location in Cairo, on al Nozha Street in Nasr City (vital street). The site is neighbored with large
projects, either already 
constructed (e.g. City Stars) or 
under Construction (e.g. Delta
Development Project on Al Nasr
Road), or potential projects (e.g. Al Tayyar Land on Al Nasr Road). The site enjoys strong connections to Cairo Airport and main Cairo Arteriessuch as Al Nasr Road (Auto Strad) and Al Orouba Road.

Image Courtesy © Vincent Callebaut Architectures

Image Courtesy © Vincent Callebaut Architectures

  • Architects: Vincent Callebaut Architectures
  • Project: THE GATE RESIDENCE
  • Location: Heliopolis District, Cairo,Egypt
  • CLIENT: Abraj Misr, Urban Development
  • PROGRAM: 1000 Appartments, Offices and Shopping Mall
  • SURFACE AREA: 450 000 M²
  • BUDGET : EGP 4,5 bn.
  • START OF THE CONSTRUCTION : March 2015
  • DELIVERY: 2019
  • CURRENT PHASE: Schematic Design / Building Permit
  • GREEN CERTIFICATION: LEED Gold Plus
  • LOCAL ARCHITECT: K&A Design, Injaz Development
  • VCA’S TEAM: Agnès Martin, Jiaoyang Huang, Fabrice Zaini, MaguyDelrieu, Vincent Callebaut

(more…)

Bryza by Projekt Kolobrzeg

Tuesday, May 13th, 2014

Article source: Projekt Kolobrzeg

THE MAIN OBJECTIVE OF THE PROJECT WAS TO ACCOMMODATE THE NEW SHOPPING MALL INTO THE ARCHITECTURAL MESS SURROUNDINGS AND CREATING THE NEUTRAL BACKGROUND FOR THE HISTORIC CHURCH BUILDING.

Image Courtesy © Projekt Kolobrzeg

Image Courtesy © Projekt Kolobrzeg

(more…)

YOTSUBAKO by MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

Tuesday, February 25th, 2014

Article source: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

The site is by the Station of the Yokohama suburban area, center of the emerging suburban district where the population of young families keeps growing.
Several large shopping facilities are scattered and form a unique suburban  townscape, still it is hard to say that it is attractive enough as a town or an urban space, despite those attractive facilities, active urban planning and many young and energetic people.

Image Courtesy © Ken’ichi Suzuki.

  • Architects: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO
  • Project: YOTSUBAKO
  • Photography: Ken’ichi Suzuki.
  • Software used: Vectorworks (CAD Software)
  • Principal use: tenant building
  • Site area: 1335m2
  • Building area: 1145.8m2
  • Total floor area: 7187.1m2
  • Number of stories: 8 story + 1 basement
  • Structure: steel frame,partly steel reinforced concrete
  • Design: 2008.1 – 2009.11
  • Construction: 2010.2 – 2011.11
  • Scope of works: schematic architectural design, developed design proposal, construction documents.

Waikiki Shopping Plaza in Hawaii by EeStairs America Inc.

Thursday, October 24th, 2013

Article source: EeStairs America Inc.

Along a coastal main street in southern Honolulu, Hawaii, a large shopping plaza is remodeling its three, street level entryways that access its underground shops. As specified in the original design, all balustrades are curved as each staircase has flare characteristics, which in turn, gives the openings a complimentary circular nature.

Image Courtesy © EeStairs America Inc.

  • Architects: EeStairs America Inc.
  • Project: Waikiki Shopping Plaza
  • Location: Hawaii, United States of America
  • Architect: Nathan

Kulturbau and Mall in Koblenz, Germany by Benthem Crouwel Architects

Saturday, April 20th, 2013

Article source: Benthem Crouwel Architects

The shopping mall ´Forum Mittelrhein´ and the Kulturbau Koblenz, which is constructed now, together form the design for the redevelopment of the Zentralplatz, the central square of Koblenz. The Zentralplatz not only connects the various districts of Koblenz with each other but also has an important function as a public transport interchange and place where various pedestrian flows come together.

Image Courtesy © Jens Kirchner 

  • Architects: Benthem Crouwel Architects
  • Project: Kulturbau and Mall
  • Location: Zentralplatz 2, 56068 Koblenz, Germany
  • Photography: Jens Kirchner
  • Client: ECE Project management GmbH & Co. KG
  • Project Team: Markus Sporer, Marcel Blom, Anna Gerlach, Noortje ter Heege, Tina Kortmann, Sascha Rullkötter, Cornelius Wens, Sander Vijgen, Benedikt Krienen, Anna Böll, Frank Deltrap
  • Contractor: Züblin GmbH
  • Construction Engineers: IDN Ingenieure, Duisburg
  • Technical Engineers: Technic Air, Hamburg
  • Fire Safety: HHP West, Bielefeld
  • Landscape Architects: Kubus Freiraumplanung, Wetzlar
  • Start design: 2007
  • Start construction: 2010
  • Completion: 2012
  • Gross floor area:
    Mall: 42.500 m²
    Kulturbau: 18.600 m²
    Parking Space: 25.000 m²
  • Sustainability: Certification in gold from the Deutsche Gesellschaft für nachhaltiges Bauen (German Sustainable Building Council – DGNB)

Starhill Gallery in Kuala Lumpur, Malaysia by Spark Architects

Saturday, March 16th, 2013

Article source: Spark Architects

Starhill Gallery is perhaps Kuala Lumpur’s most iconic shopping mall, featuring an extraordinary array of luxury shops and fine dining restaurants. Spark’s design proposal dealt with the reinvention of the existing façade of Starhill Gallery facing Bukit Bintang. This reinvention of Starhill Gallery is designed by Stephen Pimbley, founding director of Spark and the architect behind Singapore’s hugely popular Clarke Quay.

Image Courtesy © Lin Ho

  • Architects: Spark Architects
  • Project: Starhill Gallery
  • Location: Kuala Lumpur, Malaysia
  • Photography: Lin Ho
  • Principal Architect: Stephan Pimbley
  • Project Architect: Michael Gibert
  • Team: Darmaganda, Kim-Lee Tan, Sevena Lee, Wenhui Lim
  • Local Architect: A.Mariadass Architect
  • Lightning Designer: Snfor Sdn Bhd
  • Structural Consultant: RFR Shanghai
  • Main Contractor: Syarikat Pembenaan Yeoh Tiong Lay Sdn Bhd (SPYTL)
  • M&E: Syarikat Pembenaan Yeoh Tiong Lay Sdn Bhd (SPYTL)
  • Building Area: 2,000sqm
  • Design Period: April 2009 to August 2010
  • Construction Period: September 2010 to July 2011

De Karel Doorman in Rotterdam, The Netherlands by Ibelings van Tilburg Architecten

Friday, March 15th, 2013

Article source: De Karel Doorman

De Karel Doorman consists of the renovation of a shopping building: Ter Meulen and an added residential building. Restoration and new-build The new residential building is up to 70 metres in height and includes 114 apartments. It is built on top of the Ter
Meulen building in Rotterdam. This is an unusual project as the new building literally rests on the columns and foundations of the existing structure. The only additions are a pair of concrete lift shafts which also provide stability. The construction technique is unconventional for a project in the Netherlands, as the main structure is in steel instead of heavy stone-like materials as concrete and limestone.

Image Courtesy © Ossip van Duivenbode 

  • Architects: Ibelings van Tilburg Architecten
  • Project: De Karel Doorman
  • Location: Rotterdam, The Netherlands
  • Photography: Ossip van Duivenbode, J. Versnel en J.F.H. Roovers
  • Clients: DW Nieuwbouw
  • Consultants: Marcel Vermeer, Jessica Scholtes
  • Start of construction and handover: June 2006 (start build), June 2010 (restart build), November 2012 (handover)
  • Number of homes: 114 apartments
  • Surface: 10.500 m2 retail, 4.000 m2 parking
  • Contractor: van Wijnen Dordrecht, Dordrecht
  • Constructor: Royal Haskoning DHV, Den Haag
  • Advisor: Peutz Associes, Zoetermeer
  • Installations Advisor: Wichers & Dreef, Badhoevedorp
  • Artist’s impressions: Face Reality, Rotterdam
  • Project number: 1557
  • Software used: Arkey

Vilamarina Building in Barcelona, Spain by Batlle i Roig Arquitectes

Thursday, February 28th, 2013

Article source: Batlle i Roig Arquitectes

The town of Viladecans is situated in the county of Baix Llobregat, in Barcelona province. Originally standing on the Barcelona road, now the C-245, running parallel to the coastline and communicating the towns on the left of the Llobregat delta with those along its edge, it followed a linear development until the 1950s, with the aim of connecting the town centre with those of nearby towns along the C-245.

Image Courtesy © José Hevia 

  • Architects: Batlle i Roig Arquitectes
  • Project: Vilamarina Building
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Architects: Enric Batlle, Joan Roig, Ricardo Sanahuja, Juan Manuel Sanahuja, architects
  • Collaborators: Cristina Maragall, Laura Quintana, Antonia Fernández, architects, Antonio Cortines, Oriol Vañó, Antonio Calvo, architects, Patricia Pino, architecture student, Oriol Marín, Jordi Gatell, technical architects, STATIC, Gerardo Rodríguez, engineer, structure, PGI Grup SL, installations, IDOM ingeniería y sistemas SA, Project Manager, L35 arquitectos, interior design of the shopping centre
  • Design date: 2003
  • Construction date: 2009
  • Client: SACRESA – METROVACESA
  • Contractor: Dwellings: OSHA-GUINOVART- FORCIMSA, Shopping centre: CONAVINSA
  • Area: 197,000 m2

Mercator Center Maribor in Slovenia by Studio Kalamar

Saturday, December 8th, 2012

Article source: Studio Kalamar

Mercator Centre Maribor is located in a densely populated part of Maribor, which distinguishes it from typical suburban retail centres. The large centre is therefore more open, has several entrances, oriented not only to visitors who come by car but also to pedestrians. Entrances are typologically accentuated and stand out from the neutral sheath. They lead into interior malls and squares, creating an urban experience of a real city. With the uncontrolled versatility of visual impulses from the shops left and right we devoted our attention to design of the floor and ceiling, which bring some architectural articulation into the diversified space. The floor is defined by sand-coloured ceramics with a diagonal darker path leading from one side to the other and back.

Image Courtesy Miran Kambič , Studio Kalamar

  • Architects: Studio Kalamar
  • Project: Mercator Center Maribor
  • Location: Maribor, Slovenia
  • Architect: Andrej Kalamar
  • Design company:  Studio Kalamar
  • Client: Mercator d.d.
  • Type: Retail
  • Completed: 2011
  • Building Area:  41.000 sqm
  • Photographs: Miran Kambič , Studio Kalamar

(more…)

Just For Kids in Tiquetonne, Paris by Frédéric Flanquart

Tuesday, November 20th, 2012

Article source: Frédéric Flanquart

The agency performs Frédéric Flanquart first shop JFK – Just For Kids, temple sneakers for children. Inaugurated in early October in the heart of Paris, the shop JFK-Just For Kids is thought of as a real jewel. A little over 17m ², interior designer Frédéric Flanquart created a bright and colorful welcome to our little darlings.

Image Courtesy © Ludo Martin

  • Architects: Frédéric Flanquart
  • Project: Just For Kids
  • Location: Tiquetonne, Paris, France
  • Photography: Ludo Martin / Agence Frédéric Flanquart

(more…)

Graphisoft Archicad
Bentley:Transform Project Delivery ProjectWise
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2014 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy