Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Student Center’ Category

Wenzhou-Kean University Student Centre & Library in China by Schmidt Hammer Lassen Architects

Friday, May 27th, 2016

Article source: Schmidt Hammer Lassen Architects

Schmidt Hammer Lassen Architects has been awarded first prize in an international competition to design the 25,000m² Student Centre & Library for the Wenzhou-Kean University in Wenzhou, China. Set on 500 acres in a rural mountainous region, the university will provide learning and living space for 8.500 students. The new building is located at the heart of the university and designed to embrace interaction and diversity, creating opportunities for new ways of learning in an informal environment and will become the central hub for student activities within the campus.

Image Courtesy © Beauty & The Bit

Image Courtesy © Beauty & The Bit

  • Architects: Schmidt Hammer Lassen Architects
  • Project: Wenzhou-Kean University Student Centre & Library
  • Location: Wenzhou, China
  • Photography: Beauty & The Bit
  • Client: Wenzhou-Kean University
  • Structural Engineer: Schlaich Bergermann Partners
  • Area: 25,000 M2
  • Competition: 2015

(more…)

Centennial College Ashtonbee Campus Library & Student Hub in Ontario, Canada by MacLennan Jaunkalns Miller Architects

Thursday, May 19th, 2016

Article source: MacLennan Jaunkalns Miller Architects 

Centennial College is the oldest publicly funded college in Ontario with four campuses serving the Greater Toronto Area east. Near a major intersection and in the Golden Mile neighbourhood of Toronto, the Ashtonbee Campus serves as the largest transportation technology training school in Canada. The campus is surrounded by residential, parklands, and is situated within a retail / commercial / light industrial typology. While generating successful industry partnerships and a thriving training program, the circa 1970’s campus suffered from safety concerns, accessibility issues, aging infrastructure, and lacked student support services and social gathering spaces.

Image Courtesy © Shai Gil

Image Courtesy © Shai Gil

  • Architects: MacLennan Jaunkalns Miller Architects (MJMA)
  • Project: Centennial College Ashtonbee Campus Library & Student Hub
  • Location: Toronto, Ontario, Canada
  • Photography: Shai Gil
  • Software used: Autocad
  • Area: 87,000 sf
  • Project Year: 2014

(more…)

Campus Hall – Student Housing for the University of Southern Denmark in Odense by C.F. Møller Architects

Wednesday, April 27th, 2016

Article source: C.F. Møller Architects 

The design of the new student housing for the University of Southern Denmark in Odense is based on a strong community spirit. The 250 student residences are located in three interconnected 15-storey buildings. This means that the residence has no front or back, but appears attractive from a 360-degree perspective. The building’s distinctive shape will make it easily recognizable on the campus, and clearly advertises its distinct residential content.

Image Courtesy © Torben Eskerod

Image Courtesy © Torben Eskerod

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: Campus Hall – Student Housing for the University of Southern Denmark
  • Location: University of Southern Denmark, Odense, Denmark
  • Client: The A.P. Møller and Chastine Mc-Kinney Møller Foundation
  • Landscape architect: C.F. Møller Landscape
  • Engineer: Niras
  • Size: 13,700 m2 (250 housing units)
  • Year: 2012-2015
  • Awards: Preferred design from a parallel commission, 2012

(more…)

Student Center Georgetown University in Washington DC by Ikon.5 architects

Wednesday, January 13th, 2016

Article source: Ikon.5 architects 

The New South Student Center at Georgetown University is a renovation and addition that transforms an existing mid century residence hall into a vibrant new university living room for undergraduate life. Inspired by the unique ‘Hoya Saxa’ (stones) identity of the Georgetown student body, the center creates an experience of study and casual living spaces carved out of interior and exterior stone edifices. The ‘Saxa’ living wall is a stone clad green wall that provides a natural bio-friendly character to the Great Room that overlooks the Potomac and is one of many design features that assist this project in achieving a LEED Gold certification. Inside the ‘Saxa’ living wall are 12 individual wood clad group study rooms with enhanced video display systems and writable glass partition for students to work on projects together or separately. The Riverside Terrace is an outdoor landscaped area that extends the living space of the Great Room outdoors and overlooks the Potomac.

view of portal from entrance to the Great Lounge, Image Courtesy © Brad Feinknopf

view of portal from entrance to the Great Lounge, Image Courtesy © Brad Feinknopf

  • Architects: Ikon.5 architects
  • Project: Student Center Georgetown University
  • Location: Washington DC, USA
  • Photography: Brad Feinknopf
  • Size: 45,000 SF
  • Software used: AutoCad

(more…)

Dalsein citizen’s Gymnasium in Daegu, South Korea by Javier Mosquera González

Tuesday, February 10th, 2015

Article source: Javier Mosquera González

Gymnasium = Gymnasion

In ancient Greece, the Gymnasium was used to practice exercise, as a public bath, as a center for studies and as a common place for philosophers. The main idea of this project is to create a meeting place for the  citizens. The building is configures into several exterior and interior areas where coexistence happens in a natural way. The project is divided into three parts, the first one, exterior, with a horizontal area ready to hold open air events. The second one defined as daily sports facilities, and the third one understood as the multipurpose gymnasium and spectators area, conceived as an area around the courts and directly linked to the park on the east side of the plot. The last part is the area with the common facilities such as dressing rooms, cafeteria and offices, all of them organized around those three main areas, ensuring the proper functioning of the building.

Image Courtesy © Javier Mosquera González

Image Courtesy © Javier Mosquera González

  • Architects: Javier Mosquera González
  • Project: Dalsein citizen’s Gymnasium
  • Location: Daegu, South Korea
  • Area: 4’435sqm
  • Budget: 10.000.000 $
  • Year: 2014
  • Client: DACC

(more…)

SW2 – Student housing Mileston in Vienna, Austria by Josef Weichenberger architects + Partner

Wednesday, April 23rd, 2014

Article source: Josef Weichenberger architects + Partner

The site is located between Messegelände and „Wurstelprater“, close to Vienna University Of Economics and Buisness and public park Prater, therefore optimal position with high recreational value.

Two-floor entrance lobby with common rooms on ground floor has broad glazing openings and is shown on facade, so in that way lobby is opened towards central forecourt. On the client´s request all rooms were designed the same so consequently punctuated facade was developed with the pattern derived from the windows of the rooms.

Image Courtesy © Josef Weichenberger architects + Partner

Image Courtesy © Josef Weichenberger architects + Partner

(more…)

University of District of Columbia Student Center in Washington, DC by Marshall Moya Design

Wednesday, December 5th, 2012

Article source: Marshall Moya Design

Marshall Moya Design in association with Cannon Design worked together to create the new UDC Student Center, with an expected completion in the Fall of 2013. This project incorporates a new ground-floor restaurant, meeting spaces, fitness center, and ballroom, all addressing specific needs of the student community. This blend of public and intimate spaces helps to create a haven for these college students, and cater to community needs. The design provides collaborative spaces that will foster and cultivate student relationships and develop school identity. The building will achieve Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Platinum status, which recognizes designs in buildings that incorporate sustainable green initiatives.

Image Courtesy Marshall Moya Design

  • Architects: Marshall Moya Design
  • Project: University of District of Columbia Student Center
  • Location: Washington, DC

(more…)

University of Washington Molecular Engineering & Sciences Building in Washington by ZGF Architects

Thursday, October 25th, 2012

Article source: ZGF Architects

The University of Washington desired a facility to accommodate growth in molecular engineering; respond to the evolving interdisciplinary nature of teaching and research;and fit within an area of campus that is home to recently revitalized facilities, as well as traditional campus architecture.

Image Courtesy ZGF Architects

  • Architects:ZGF Architects
  • Project: University of Washington Molecular Engineering & Sciences Building
  • Location: Washington
  • Software used:
  • Revit – Modeling, MEP coordination, and documentation
  • AutoCAD – Documentation
  • Sketchup – Modeling, Design Review
  • 3D Studio MAX – Renderings
  • eQuest – Energy modeling

(more…)

Gavroche Centre for Children in Saint-Ouen, France by SOA Architectes

Thursday, November 10th, 2011

Article source: SOA Architectes

The Gavroche centre for children is a cultural and educational facility situated in the heart of the Victor Hugo development. The latter is part of a large urban renewal scheme consisting principally of housing, offices and commercial buildings organised around the Victor Hugo Garden.

Image Courtesy Clément Guillaume

  • Architects: SOA Architectes
  • Project: Gavroche Centre for Children
  • Location: Saint-Ouen, France
  • Client: City of Saint-Ouen
  • Project Management: SOA (commissioned architect), Starck (feasibility consultants and economists), GA (acousticians)
  • Budget: 2.49 M€HT
  • Net Floor Area: 851m²
  • Environmental Aspects and Performance Standards: HQE environmental approach, THPE certification
  • Contract: Full contract
  • Schedule Studies: 40 weeks, site work 70 weeks
  • Completed: 2011
  • Photography: © Clément Guillaume

(more…)

Youth centre in Amsterdam, The Netherlands by Atelier Kempe Thill architects and planners

Friday, September 2nd, 2011

Article source: Atelier Kempe Thill architects and planners

SOCIAL CONDENSER

Youth- and neighbourhood centre “De hood” in Amsterdam-Osdorp, 2011

In the garden city

Osdorp grew during the extension of the city of Amsterdam after the Second World War on the basis of the urban plan of De Stijl – architect Cornelis van Eesteren. Since the nineties, a large urban renewal project is in progress in which the poorly maintained buildings are subsequently demolished and are replaced by new ones.  An attempt is made to eliminate the urban problems of the CIAM planning while nevertheless maintaining its qualities. One of these qualities is the green, lush areas between the building blocks.

Exterior View (Images Courtesy Architektur-Fotografie Ulrich Schwarz - Ulrich Schwarz)

  • Architect: Atelier Kempe Thill architects and planners
  • Name of Project: Youth centre
  • Location: Reimerswaalstraat, Amsterdam, The Netherlands
  • Client: Ymere Ontwikkeling
  • Team Atelier Kempe Thill: André Kempe, Oliver Thill, David van Eck, with Andrius Raguotis, Blanca Sanchez Babe, Ruud Smeelen, Giorgio Terraneo
  • Copyright holder of Images: Architektur-Fotografie Ulrich Schwarz –  Ulrich Schwarz

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy