ArchShowcase

Archive for the ‘InDesign’ Category

Artopex showroom in Montréal, Canada by Lemay

Tuesday, March 24th, 2015

Article source: v2com

Artopex, one of Quebec’s largest manufacturers of office furniture, commissioned Lemay to design its new showroom in the heart of historic Old Montreal. The project is located in the prestigious former headquarters of the Royal Bank of Canada. After sitting vacant for more than 25 years, the emblematic building has been completely revitalized and rethought in order to give Artopex a space that reflects its image and values.

Image Courtesy © Claude-Simon Langlois

Image Courtesy © Claude-Simon Langlois

  • Architects: Lemay 
  • Project: Artopex showroom
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Claude-Simon Langlois
  • Software used: Autocad, 3ds max, sketchup pro, illustrator, photoshop, indesign, cad tools

(more…)

Hillsboro Shute Park Branch Library Renovation in Oregon by Hennebery Eddy Architects, Inc.

Tuesday, March 17th, 2015

Article source: Hennebery Eddy Architects, Inc.

After 40 years of constant use Shute Park Branch Library had devolved into a dark, cluttered, and inefficient interior space that had little connection to its namesake park. This comprehensive renovation included a complete reorganization of the floor plan and was based on the integration of three transformative characteristics -establishing a new relationship to the park, openness, and natural light.

Image Courtesy © Hennebery Eddy Architects, Inc.

Image Courtesy © Hennebery Eddy Architects, Inc.

  • Architects: Hennebery Eddy Architects, Inc.
  • Project: Hillsboro Shute Park Branch Library Renovation
  • Location: 775 SE 10th Ave, Hillsboro, OR 97123, Oregon
  • Software used: Revit, Illustrator, Indesign, and Photoshop
  • Project Team: David Wark, AIA, LEED AP, Jimmy Gantz, AIA, LEED AP, Meg Matsushima, AIA, LEED APAngelique Nossa, IIDA, LEED AP Laura Craig Bennett, LEED GA
  • Client: City of Hillsboro, Hillsboro Public Library
  • Structural Engineer: KPFF Consulting Engineers
  • MEP/FP Engineer: MKE and Associates, Inc.
  • Landscape Architect: Walker Macy
  • Completion date: 25 February 2014
  • Occupancy date: 10 March 2014
  • Project Budget: $4,220,000

(more…)

560 Vinson in Fayetteville, Arkansas by Modus Studio

Tuesday, February 24th, 2015

Article source: Modus Studio

Empowered by their love of place and a history of previous renovations, the owners of this Mt. Sequoyah property sought a complete transformation for their modest ranch-style home. They came to us for a creative and modern approach to design that would provide natural light and views throughout the project. With deep ties to the surrounding neighborhood, there was also a desire to tastefully censor the adjacent homes without completely severing their connection to this charming community.

Image Courtesy © Timothy Hursley

Image Courtesy © Timothy Hursley

  • Architects: Modus Studio
  • Project: 560 Vinson
  • Location: Fayetteville, Arkansas
  • Photography: Timothy Hursley
  • Software used: Revit, 3dsMax, Photoshop, and Adobe InDesign
  • Completed: 2013
  • Owner: Mike White + Bao Bui
  • Area:
    • Existing Thermal Area: 1700 SF
    • Existing Non-Thermal Area: 1345 SF
    • Renovated Thermal Area: 1024 SF
    • Additional Thermal Area: 370 SF
    • Additional Semi-Thermal Area: 229 SF
    • Additional Non-Thermal Area: 535 SF
    • Total: 2158 SF
  • Construction Costs: $235,600.00 $125 per SF
  • Architectural Team:  Chris Baribeau, AIA Principal Architect , Graham Patterson, Assoc. AIA Project Manager, Suzana Annable, Assoc. AIA, Josh Siebert, Assoc. AIA
  • General Contractor: GB Group | Jacob Tankersley

(more…)

LONE RANGER HOT DOG SHOP in Shanghai, China by LINEHOUSE

Saturday, February 21st, 2015

Article source: LINEHOUSE

LINEHOUSE was asked to create a new modern fast food identity for Lone Ranger; a hot dog shop, incorporating a wild west theme. Replacing the entire façade of the shop located at the waterfront of the Hangpu River, Shanghai, LINEHOUSE created a playful composition of white timber weatherboards, raw timber, and custom printed tiles featuring an arrowhead motif. The exterior is composed of opening doors and shutter panels, which when opened reveals the continuous tile pattern which wraps the counters and floors. The exterior counters seats 6 with a further 6 seats inside. The 4m high ceiling void is painted a bright yellow with a woven rope structure which creates an apparatus for the lights to hang from. 

Image Courtesy © Benoit Florencon

Image Courtesy © Benoit Florencon

  • Architects: LINEHOUSE
  • Project: LONE RANGER HOT DOG SHOP
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Benoit Florencon
  • Software used: Sketch up, AutoCAD 2015, Adobe Photoshop and Indesign, Microsoft Word and Excel
  • Year of completion: 2014
  • Area: 19sqm
  • Materials (all locally sourced or custom made): White washed timber weatherboarding, Rope, Raw timber, Custom made white matt tile with arrowhead motif, Powder coated black metal

(more…)

[IN]-Closure by ABF-lab

Wednesday, November 5th, 2014

Article source: ABF-lab

At the time when Seattle wonders what course to follow for a lasting transformation on public spaces, the [in]-closure project puts itself as the mainspring of the urban revival for the next five decades. Slow decision-making processes increased by fast practice changes and modern means of communication as globalized dematerialization implies that, nowadays, traditional urban planning methods are reaching the limit. You can plan an urban project; it will be obsolete even before seeing the light.

Image Courtesy © ABF-lab

Image Courtesy © ABF-lab

  • Architects: ABF-lab
  • Project: [IN]-Closure
  • Software used: 
    • For Design : Autocad, Sketchup, Rhino, Photoshop, In Design, Illustrator, After effect, 3DS max, Cinema 4D, V-ray, Maya
    • For sustainability strategy: Meteonorm, Ecotect, Radiance, Flovent, Ies

(more…)

Helsingborg Hospital in Sweden by schmidt hammer lassen architects

Sunday, October 26th, 2014

Article source: schmidt hammer lassen architects 

schmidt hammer lassen architects has won the competition to design the 35,000 square metre extension to the Helsingborg Hospital in the southern part of Sweden. The competition was won in cooperation with Aarhus Arkitekterne, NNE Pharmaplan and landscape architects Kragh & Berglund. The project comprises a new ward for adult psychiatry, an out-patient clinic and medical laboratories. Key to the whole design has been flexibility, a clear layout, variety, human scale, green courtyards and optimal conditions for daylight.

Image Courtesy © schmidt hammer lassen architects

Image Courtesy © schmidt hammer lassen architects

  • Architects: schmidt hammer lassen architects 
  • Project: Helsingborg Hospital
  • Location: Sweden
  • Software used: REVIT and DRofus, and also InDesign and Photoshop
  • Sub-consultants: Aarhus Arkitekterne, NNE Pharmaplan
  • Client: Region Skåne, Regionservice (Sweden)
  • Area: App. 35,000 m2
  • Competition: 2013, 1st Prize in restricted competition
  • Landscape architect: Kragh & Berglund Stockholm

(more…)

Mother & Child welfare center in Paris, France by Rh+ architecture

Sunday, October 26th, 2014

Article source: Rh+ architecture

The project is located in the south of Paris, in a small curved street, surrounded by historical and typical french buildings of the industrial period. The low density of the neighborhood, the street shape in addition to a 2.5m difference in height give the impression of a small provincial town. In fact, the curve of the Gustave Geoffroy street gives this execeptional site several constraints that have to be used to generate a well-integrated project to its urban fabric.

Image Courtesy © Luc Boegly

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Rh+ architecture
  • Project: Mother & Child welfare center
  • Location: 17 Gustave Geffroy street, Paris 13th arrondissement, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Software used: Autocad for the 2D drawings and the Adobe photoshop and Indesign 
  • Contracting authority: Ville de Paris
  • Cost: 5 400 000€ HT
  • Surface: 1800m²
  • Year: mars 2014
  • Project team: 
  • Eng. all trad and economists: Betom
  • Eng. HQE: Cap Terre
  • Building contractors: Capaldi Construction
  • Environnement: Certification Habitat & Environnement, Profi l A + BBC Effi nergie, Consommation 45 kWh/m² shon.an

(more…)

wohnhaus schaan in Liechtenstein by k_m architektur

Wednesday, October 15th, 2014

Article source: k_m architektur

The property which is located on the slope overlooking the Rheintal. The house faces south and offers a sublime view of the surrounding area and the far mountains of Liechtenstein, Switzerland and Austria.

Image Courtesy © k_m architektur

Image Courtesy © k_m architektur

  • Architects: k_m architektur
  • Project: wohnhaus schaan
  • Location: Schaan Municipality, Liechtenstein
  • Software used: Nemetschek, Photoshop and Indesign

(more…)

Bedaux-Nagengast Residence in Tilburg, Netherlands by Bedaux de Brouwer Architects

Monday, September 8th, 2014

Article source: Bedaux de Brouwer Architects

Thomas Bedaux of Bedaux de Brouwer Architecten designed this single family residence for his family on the edge of a residential area in Tilburg, the Netherlands. Recent changes in the zoning plan yielded a previously non existing lot that is situated at the intersection of three distinctly different worlds. These worlds, an existing block of row houses from the 1950’s, farm land with roaming sheep and an active cemetery, provided unique opportunities that informed the design.

Image Courtesy © Filip Dujardin

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: Bedaux de Brouwer Architects
  • Project: Bedaux-Nagengast Residence
  • Location: Tilburg, Netherlands
  • Photography: Filip Dujardin
  • Software used: Hand drawings, Autodesk Autocad Architecture, Autodesk Revit, Adobe Illustrator, Indesign, Photoshop
  • Client: Thomas Bedaux + Marthe Nagengast
  • Project Team: Rob Vermeulen, Kees Paulussen, Rien Lagerwerf
  • Construction: J.A. Van Gisbergen
  • Building Physics: H4D Engineers

(more…)

Virgin Atlantic EWR Clubhouse in Newark, New Jersey by SLADE ARCHITECTURE

Friday, January 24th, 2014

Article source: SLADE ARCHITECTURE

The Newark Clubhouse brings together NYC’s downtown flair and Virgin Atlantic’s warmth and individuality.

A constellation of sparkling pinpoint lights draws you into the sculpted entry passage. Punctuated by a sky lit receptionist at a specular desk, the entry sequence creates an extended decompression zone between the busy terminal and the relaxed luxury of the clubhouse; a dramatic immersion into the Virgin Atlantic experience.

Image Courtesy © SLADE ARCHITECTURE

  • Architects:  SLADE ARCHITECTURE
  • Project: Virgin Atlantic EWR Clubhouse
  • Location: Newark, New Jersey
  • Photography: SLADE ARCHITECTURE, Anton Stark, Tom Sibley
  • Software used: Rhino, CAD, Adobe Photoshop, Illustrator and InDesign
AIA2015: Atlanta May 12-16 2015
Graphisoft ARCHICAD Download a 30-Day FREE trial
Canon: Get Value of color
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy