Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘AllPlan’ Category

CWA House in Owczarnia, Poland by BECZAK / BECZAK / ARCHITEKCI

Tuesday, December 12th, 2017

Article source: BECZAK / BECZAK / ARCHITEKCI 

This house, located in Owczarnia, a village near Warsaw, to a large degree owes its form to its owners, who, wanting a personalized, unique look, agreed to a spatial composition that departed from that of the archetypal home. The result was a building they came to call “the sarcophagus,” “the battleship” or “the crystal.”

Image Courtesy © Jan Karol Gołębiewski

  • Architects: BECZAK / BECZAK / ARCHITEKCI
  • Project: CWA House
  • Location: Owczarnia, Brwinów District, Pruszkowski County, Masovian Voivodeship/Province, Poland
  • Photography: Jan Karol Gołębiewski
  • CAD Software: AllPlan FT 2015
  • Surface Area: 183 square meters
  • Constructed: 2015-2017

(more…)

AP House Urbino in Rimini, Italy by GGA gardini gibertini architects

Monday, October 9th, 2017

Article source: GGA gardini gibertini architects 

‘AP House’ bears witness to the rebirth of an ancient rural hamlet situated on the top of one of the highest  hills in Urbino, highly esteemed for  its landscape and environment.

The new system of buildings stands on ancient remains dating back to Medieval Communes.

Image Courtesy © EZIO MANCIUCCA

  • Architects: GGA gardini gibertini architects
  • Project: AP House Urbino
  • Location: Rimini, Italy
  • Photography: Ezio Manciucca
  • Software used: AllPlan
  • Collaborators: ARCH. ANDREA BIT, ARCH. CARLOTTA MICHELI
  • Structures: ING. LORENZO SILVAGNI
  • Mep: STUDIO SILVAGNI & ZACCAGNI, ING. ALESSANDRO GAZZONI
  • General Contractors: BBF COSTRUZIONI
  • Sup. Property: 13 ha
  • Sup. Project: 1080 sqm
  • Start of the project: February 2104
  • Completed: June 2107

(more…)

Hyundai Motorstudio Goyang in Seoul, South Korea by DMAA

Thursday, May 11th, 2017

Article source: DMAA 

Hyundai’s “Modern Premium” strategy – the concern’s definition of quality encompassing technology, functionality, design, comfort and sustainability – formed the basis for an invited architectural competition to find a correspondingly comprehensive design concept, which could be simultaneously applied to all of Hyundai’s spatially very diverse locations.

Image Courtesy © Katsuhisa Kida

  • Architects: DMAA
  • Project: Hyundai Motorstudio Goyang
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Katsuhisa Kida and Raphael Olivier
  • Software used: Bentley Microstation, Rhino, Grasshopper, McNeel Rhino, Karamba3d.com for Grasshopper, Octopus for Grasshopper, Dlubal RStab & RFEM, Adobe Illustrator & InDesign, Nemetschek Allplan
  • Project team:Michael Lohmann, Diogo Teixeira, Christian Schrepfer, Gerhard Gölles, Win Man, Christian Groß, Florian Schafschetzy, Bogdan Hambasan, Toni Nachev
  • Managing Partner: Martin Josst
  • Project manager: Sebastian Brunke
  • Construction management: Hyundai Architects & Engineers Associates
  • Project controlling: Hyundai Architects & Engineers Associates
  • General contractor: Hyundai Engineering & Construction

(more…)

Psicopedagogical Center of Osona in Spain by COMAS-PONT ARQUITECTES SLP

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: COMAS-PONT ARQUITECTES SLP

All the rehabilitation services for people with mental illness are grouped in this building composed by the repetition of a 6m wide spatial module.  An economic and energy-sustainable constructions system, the domestic scale and the warmth of the interior spaces added to the closed relationship between building and nature makes it a HEALTHY BUILDING.

The building is located next to the main health centers of the city (Vic), surrounded by a park on the outskirts, and its program is basically developed on a ground floor to facilitate the mobility of its users.

Image Courtesy © COMAS-PONT ARQUITECTES SLP

(more…)

IVG Media Bridge in Munich, Germany by Steidle Architects

Tuesday, July 19th, 2016

Article source: Steidle Architects

On the industrial site directly neighboring the East Railway Station, the IVG Munich developed a concept for the future of the “new media” many of which were already housed in an existing building on the site.  In order to fulfil the desperately needed extra space requirements for the already fully rented 100,000 square meters of building, Steidle Architects studied the zoning and building situation of this area neighboring the well-known “Kunstpark Ost” (artistic park east).

Image Courtesy © Steidle Architects

Image Courtesy © Steidle Architects

  • Architects: Steidle Architects
  • Project: IVG Media Bridge
  • Location: Munich, Germany
  • Software used: Allplan Nemetschek
  • Design principals: Johannes Ernst, Martin Klein
  • Team: Stefan Kissling, Manfred Erich, Duc Hua
  • Gross square area: 7500 sqm
  • Construction: Concrete cores with steel lattice framework
  • HVACR: District heating and well water cooling system
  • Renter: Group M

(more…)

Trübel in Zürich, Switzerland by L3P Architekten ETH FH SIA AG

Friday, January 9th, 2015

Article source: L3P Architekten ETH FH SIA AG

After the removal of border limit clearances only 5m x 9m are left overin this small steep lot at the vineyard at Dielsdorf. With a maximum of 83 m2above-ground level living, this lot has long been considered unbuildable. A classical residential house with solid outer walls, conventional access staircase and traffic area has no space on this site.

Image Courtesy © Vito Stallone

Image Courtesy © Vito Stallone

  • Architects: L3P Architekten ETH FH SIA AG
  • Project: Trübel
  • Location: Rebberg, CH- 8157 Dielsdorf, Zürich, Switzerland
  • Photography: Vito Stallone
  • Software used: Nemetschek – AllPlan
  • Building Constructor: Private Owner
  • Building Engineer: Bona + Fischer Ingenieurbüro AG
  • Landscape Gardeners: vetschpartner Landschaftsarchitekten AG
  • Light Planner: Lichtblick, Neufeldweg 6
  • Building Physics: WichserAkustik&Bauphysik AG
  • Project and Realisation: 2006 - 2014
  • Lot Size: 291m2

(more…)

JACER – training center in Ústí nad Labem-město, Czech Republic by 3+1 architekti

Tuesday, December 2nd, 2014

Article source: 3+1 architekti

Originally a farmhouse, built in the second half of the nineteenth century in Předlice in the suburbs of Ústí nad Labem.

Under the communist regime it was occupied by agricultural cooperative which used the estate strictly pragmatically – only what was immediately needed was taken care of, the rest was neglected. Since the 90´s, the place was deserted and rapidly fell apart. Despite devastation of the area, there was still a strong sense of the original conception and smart design left.

Massive objects along the perimeter of the property define scale and space of the large yard area. Two of those – fifty meters long stables on the western edge of the property and sixty two meters long barn on the south – form basis of our proposal.

Image Courtesy © Pavel Plánička

Image Courtesy © Pavel Plánička

  • Architects: 3+1 architekti
  • Project: JACER – training center
  • Location: Předlice, Ústí nad Labem
  • Photography: Pavel Plánička
  • Software used: Allplan Nemetschek
  • Cooperation: Luboš Chýle
  • Plot size: 6066 m2
  • Floor area: 892 m2
  • Enclosure: 3500 m3
  • Project: 2011
  • Realization: 2014

(more…)

SINGLE FAMILY HOUSE Habrovice in Ústí nad Labem, Czech Republic by 3+1 architekti

Tuesday, September 23rd, 2014

Article source: 3+1 architekti

Agricultural village spread around a municipal road. Original strong and confident establishment as well as neighboring generous farm houses are gone. Nearby natural swimming pool (widely used not long time ago) has been devastated (also due to lack of interest of local authorities). That is an unsettling image of the contemporary outside. Uncertainty, treading water… Now what?

Image Courtesy © Pavel Plánička

Image Courtesy © Pavel Plánička

  • Architects: 3+1 architekti
  • Project: SINGLE FAMILY HOUSE Habrovice
  • Location: Ústí nad Labem, Czech Republic
  • Photography: Pavel Plánička
  • Software used: Allplan, Nemetschek
  • Plot size: 1502 m2
  • Floor area: 196 m2
  • Enclosure: 700 m3
  • Realised: 2014

(more…)

Infoversum in Groningen, The Netherlands by architectengroep ARCHIVIEW

Tuesday, August 19th, 2014

Article source: architectengroep ARCHIVIEW

The Infoversum is unique, not only because of its fluent design and the unusual techniques being used, the exploratory and inviting role it will play in the community also make it special.

Conveniently located near the centre of Groningen,the Infoversum cannot be overlooked. It is a building that makes one curious and that needs to be explored. Never before have so many different fields of expertise, goals and techniques successfully been combined in one design.

Image Courtesy © architectengroep ARCHIVIEW

Image Courtesy © architectengroep ARCHIVIEW

  • Architects: architectengroep ARCHIVIEW
  • Project: Infoversum
  • Location: Groningen, The Netherlands
  • Software used: Rhino and Allplan
  • Architect In Charge: Jack van der Palen
  • Co-workers: Isabel Friederichs, Martin Runau.
  • Use: Crossing border 3D dometheatre
  • Site: public square
  • Building area: size of the building
  • Floor area ratio: 1380 m2
  • Structure system: monocoque construction
  • Seats: 265 multi-functional seats
  • Standing places: 400 people
  • Diameter dome: 23 m
  • Diameter screen: 20 m
  • Projectors: 8
  • Speakers: 60 speakers and 4 subwoofers
  • Instigator: Prof. dr. E.A. Valentijn
  • Client: Stichting Infoversum, Groningen, The Netherlands
  • 3D-steel: Central Industry Group, Groningen, The Netherlands
  • Construction period: March 2013 –June 2014

(more…)

FAMILY VAULT IN Elche, Spain by ESTUDIO ARN ARQUITECTOS

Thursday, December 19th, 2013

Article source: ESTUDIO ARN ARQUITECTOS

The funerary volume is located between the existing boxes of niches and creates a compact and dense piece of stone that completes the horizontal landscape of this area of the cementery.

A vault is created to preserve and protect the memory of the deceased people and, at the same time has to generate an intimate and quite space for the family. This way, we propose a dense box of horizontal tiles of grey stone which is externally perforated by only two hollows: the door and the cross.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: ESTUDIO ARN ARQUITECTOS
  • Project: FAMILY VAULT
  • Location: Elche, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Type of building: Funerary architecture.
  • Site of the building: Cementerio Nuevo. Elche, Alicante. Spain.
  • Total area in square meters: 18 m2
  • Finalización de Obra: February 2013.
  • Quantity surveyors: José Vicente Carpena + Elena Rogel
  • Software used: AllPlan 2013
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise