Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Rhinoceros’ Category

Keilaniemi metro station in Espoo, Finland by ALA Architects

Thursday, February 8th, 2018

Article source: ALA Architects 

The first phase of the extension of the metropolitan area subway connects Ruoholahti, Helsinki and Matinkylä, Espoo. Upon completion, in late 2017, the West Metro will service over 100,000 passengers every day.

Image Courtesy © Tuomas Uusheimo

  • Architects: ALA Architects
  • Project: Keilaniemi metro station
  • Location: Espoo, Finland
  • Photography: Tuomas Uusheimo
  • Software used: Autocad, Navisworks, Rhinoceros
  • Client: Länsimetro Oy
  • Team: ALA partners Juho Grönholm, Antti Nousjoki, Janne Teräsvirta and Samuli Woolston with Sami Mikonheimo, Pekka Tainio, Niklas Mahlberg, Harri Ahokas, Santtu Hyvärinen, Mikko Kilpeläinen, Nina Rusanen, Miguel Silva, Pekka Sivula, Jyri Tartia and Yena Young, in collaboration with Esa Piironen Architects (Esa Piironen, Juha Lumme, Henriikka Ryhänen)
  • Collaborators: Sweco PM (Project consultant), CJN Arkkitehtitoimisto (coordinator), Konsulttiyhteenliittymä FKW (Geo & track engineering), Rockplan (Rock engineering), Insinööritoimisto A-Insinöörit (Structures), Pöyry Building Services, Insinööritoimisto Olof Granlund and Konsulttiryhmä Nissinen-Niemistö (HVAC)
  • Status: Built, Metro Traffic Starts in November 2017

(more…)

Aalto University Metro Station in Espoo, Finland by ALA Architects

Wednesday, January 31st, 2018

Article source: ALA Architects 

The first phase of the western extension of the Helsinki metropolitan area subway line, the West Metro – in use since November 18, 2017 – connects Ruoholahti, Helsinki to Matinkylä, Espoo. The West Metro will service over 170,000 passengers per day. The objective that has been set for the architecture of the eight new stations along the first, and the five new stations along the second phase of the extension is to create distinctive, location-specific identities for them on both urban and interior scale. At the same time the metro will act as a link between the various urban centers of the City of Espoo and in a way create its new backbone.

Image Courtesy © Tuomas Uusheimo

  • Architects: ALA Architects, (Esa Piironen)
  • Project: Aalto University Metro Station
  • Location: Espoo, Finland
  • Photography: Tuomas Uusheimo
  • Software used: Autocad, Navisworks, Rhinoceros
  • Client: Länsimetro
  • Collaborators: Sweco PM (project consultant), CJN Arkkitehtitoimisto (coordinator), Konsulttiyhteenliittymä FKW (geo, track & rock engineering), Insinööritoimisto A-Insinöörit (structural design), Pöyry Building Services and Insinööritoimisto Olof Granlund with Konsulttiryhmä Nissinen-Niemistö (HVAC), YIT Rakennus (main contractor, station)
  • Building: 15,500 m2
  • Status: Built, metro traffic started on November 18, 2017

(more…)

Mão Esquerda Vintage in Porto, Portugal by Gustavo Guimarães Architecture & Urbanism

Tuesday, January 16th, 2018

Article source: Gustavo Guimarães Architecture & Urbanism 

Mão Esquerda Vintage is the new store from a well-known Portuguese vintage brand which sources high-quality clothes from all over the world.

This new project occupies the intimate 19-square-metre ground floor of an historic old building located in the centre of Porto. The space has been refurbished in a way that combines both the raw, traditional vibe of Porto city and a contemporary minimal aesthetic.

Image Courtesy © Gustavo Guimarães Architecture & Urbanism

(more…)

The new IDF Habitat Headquarters in Métropole du Grand Paris, France by Piuarch and Stefano Sbarbati

Friday, January 12th, 2018

Article source: Piuarch and Stefano Sbarbati

Extreme organizational flexibility, attention to environmental quality and an accurate interpretation of the setting: these were the requirements for the headquarters of IDF Habitat, the French company in charge of the development of social housing operations. In March 2017 IDF Habitat proudly announced its new address, 15 km from the heart of Paris. Designed by Piuarch, Stefano Sbarbati and Incet Ingénierie, the winners of a competition held in 2013, the Champigny-sur-Marne headquarters were inspired by the desire to create an efficient, functional complex, and above all one that stands as an indispensable element in the area’s transformation process. The building is in fact part of the so-called “ZAC des Bords de Marne,” an ambitious redevelopment program aimed at defining a new social, cultural and productive sector connected with the city, interpreting expectations and generating a system with a strong identity.

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: Piuarch and Stefano Sbarbati
  • Project: The new IDF Habitat Headquarters
  • Location: Métropole du Grand Paris, France
  • Photography: Sergio Grazia, Martin Argyroglo
  • Software used: Autodesk, Autocad, 3dS Max, Rhinoceros and Adobe CS
  • Client: IDF Habitat
  • Cost: 7.100.000 euro
  • Floor space: 3,000 sq.m.

(more…)

Cabo de Vila House in Paredes, Portugal by spaceworkers

Thursday, January 11th, 2018

Article source: spaceworkers 

Cabo de vila is a house for a young couple that wanted a house that doesn’t look like a regular house. When we first meet the place for the house, the approach to the location give us the central mote for the project. We wanted a shape that can fill the void left by the valley and at the same time we wanted this new shape to embrace and reflects the surrounding green areas giving its users a special perspective on the landscape.

Image Courtesy © Fernando Guerra

  • Architects: spaceworkers
  • Project: Cabo de Vila House
  • Location: Paredes, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra
  • Software used: Vectorworks, Rhinoceros and Cinema 4D
  • Size: 340m2
  • Project Year: 2010 – 2015

(more…)

K19 Milano in Italy by LPzR architetti associati

Friday, December 15th, 2017

Article source: LPzR architetti associati 

The historic center of Milan stands out for its private courtyards with unsuspected urban landscapes.

Inside the building complex formerly called “Quartiere Piave”, near Porta Venezia, the young Milanese studio LPzR has designed two residential projects set among historical buildings, typical Milanese tenements and refurbished factories.

Image Courtesy © Carola Merello and Gabriele Pranzo-Zaccaria

  • Architects: LPzR architetti associati
  • Project: K19 Milano
  • Location: Milano, Italy
  • Photography: Carola Merello, Gabriele Pranzo-Zaccaria
  • Software used: Rhinoceros, Autocad
  • Client: Piave 12 S.r.l.
  • Main contractor: Cile S.p.a.
  • Artistic supervisor: Gabriele Pranzo-Zaccaria (LPzR architetti associati)
  • Structural engineering: Filippo Valaperta (FVPROGETTI s.r.l.)
  • MEP engineering: Fabio Spinoni (Italprogetti s.r.l.)
  • Construction cost: € 5.000.000
  • Size: 15 apartments
  • Gross area: 3.705 mq
  • Project date: 2008-2014

(more…)

Hue Hotel in Boracay, Philippines by CAZA

Sunday, November 19th, 2017

Article source: CAZA

Our ambition was to rethink the concept of a boutique hotel and tropical architecture for the 21st century. Embracing the lush climate, but drawing attention inward, the bulbous design comprises a stack of interlocking rings producing a continual, rhythmic cycle of entertainment and relaxation through terraces, roof gardens, and hotel amenities. The experience moves from communal, recreational spaces in the central enclosure to a collection of bespoke guest rooms along the upper reaches of the building.

Image Courtesy © Frank Callaghan

  • Architects: CAZA
  • Project: Hue Hotel
  • Location: Boracay, Philippines
  • Photography: Frank Callaghan
  • Software used: Autocad, Rhinoceros, Adobe CS, 3dS Max

(more…)

Fighting House in Seoul, South Korea by studio_suspicion

Wednesday, November 8th, 2017

Article source: studio_suspicion

Sageun-dong in Seoul is a topographically isolated village. The southeast side of the village is surrounded by Cheonggyecheon stream and Hanyang University, while the north side is surrounded by the adjacent hill. The Saguendong-gil road that leads to the back gate of Hanyang University serves as the access way to the village, and yet pedestrian access to the village is difficult in many ways since the uphill path is very steep. Unlike any other neighborhoods in Seoul, the unique atmosphere of Sangeun-dong resulted from such isolated topography.​

Image Courtesy © Ryoo

  • Architects: studio_suspicion
  • Project: Fighting House
  • Location: Sageun-dong, Seongdong-gu, Seoul, South Korea
  • Photography: Ryoo
  • Software used: Rhinoceros, Autocad
  • Area: 274.78㎡
  • Year: 2015~2017

(more…)

34 Dwellings, Nursery And Emergency Shelter in Paris, France by MUOTO Architectes

Tuesday, October 24th, 2017

Article source: MUOTO Architectes 

The project responds to the challenge of combining three different programs along Rue Stendhal in Paris : social housing, nursery and emergency centre. The organization of the building allows all three programs to coexist peacefully and take advantage of the unique features of the site such as: privacy, natural lighting in the nursery, independence, and large exterior spaces for the dwellings. The emergency shelter is arranged to be compact and provides multiple views and orientations. Sitting on a hill, the building stands in dialogue with the large horizon of the East Paris landscape. Its volumes are designed to maximize energy efficiency and user comfort. The courtyard, balconies and dwellings are oriented to achieve the best sun angles all year round. Each volume preserves distant views to neighbouring condominiums, and aims to blend cohesively into the skyline of the neighbourhood and eastern Paris. The inward facing elevation opens up to the linear garden at the rear of the building which brings light and fresh air into the dwellings and the nursery.

Image Courtesy © Maxime Delvaux

  • Architects: MUOTO Architectes 
  • Project: 34 Dwellings, Nursery And Emergency Shelter
  • Location: Paris, France
  • Photography: Maxime Delvaux
  • Software used: Autocad, Rhinoceros, Adobe
  • Client: RIVP
  • Consultants: Fabrice Bougon, Bollinger & Grohmann, Espace-Temps, Nobatek
  • Certifications: Bbc rt 2012, pLAN CLIMAT VILLE DE PARIS
  • Budget: 11 000 000 €
  • Surface area: 5 180 sqm
  • Year: Competition 2009, completion 2017

(more…)

Thailand Creative and Design Center (TCDC) in Bangkok by Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.

Friday, September 15th, 2017

Article source: Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.

Thailand Creative and Design Center (TCDC) is a government agency with a mission to inspire creative thinking in the society and to propel the country’s creative economy.  It provides a broad range of resources and services. The main components are a design library, a material library, and a co-working space. Other components include a makerspace, exhibition spaces, and workshops.

Image Courtesy © W Workspace

  • Architects: Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.
  • Project: Thailand Creative and Design Center (TCDC)
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Photography: W Workspace
  • Software used: Rhinoceros, Autocad, 3dS Max
  • Design Team: Peerapat  Singkalvanich, Penlada  Somjaidee, Komkrich  Thonglaem, Tanasab  Apiwannarat, Worrawit  Leangweeradech, Tanapat  Phanlert, Phasit  Rattanachaisit, T-mah  Chaivuthigornvanit
  • Landscape Architect: Shma
  • Lighting Designer: ACCENT Studio

(more…)

Bentley:YII2017
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise