Open side-bar Menu

Archive for the ‘sketch up’ Category

925 Building in Seoul, South Korea by JHW IROJE architects & planners

Wednesday, February 21st, 2018

Article source: JHW IROJE architects & planners 

Site and Streetscape – The building is located in the backstreet of the cheongdam intersection, where luxury brand shops, and opulent apartments and houses boast their unique form. It is surrounded by the Hyundai and Gusan Apartment complex and other commercial facilities that are more than ten stories high.

Image Courtesy © Kim Yong-Kwan

  • Architects: JHW IROJE architects & planners
  • Project: 925 Building
  • Location: 30, Dosan-daero 101-gil, Gangnam-gu, Seoul, South Korea
  • Photography: Kim Yong-kwan
  • Software used: sketch up, Autocad, Autodesk
  • Client: Hb Family Holdings
  • Design Team: Lee Jung-min, Kweon Dae-gil, Woo Tae-sik, Jin Yong-han
  • Structure Engineer: Seoul Structural Engineering & Consulting Co.,Ltd
  • Mechanical Engineer: DE-TECH
  • Electrical Engineer: Woolim electronical engineering & consulting
  • Lighting Engineer: Newlite Architectural Lighting Design & Imports
  • Modelling: Woo Tae-sik, Jo Hyun-woo, Jin Yong-han


Dorman House in Australia by Austin Maynard Architects

Sunday, January 14th, 2018

Article source: Austin Maynard Architects 

There are too many beautiful old shacks being demolished, and Austin Maynard Architects won’t be part of it.

In brief

A couple of years ago Kate and Grant showed us around their beautiful shack, in bushland near the ocean, which they loved and valued greatly. They asked ‘how could we add a clear and elevated view of the ocean without demolishing, damaging or dominating our beloved shack?’ 

Image Courtesy © Peter Bennetts Studio

  • Architects: Austin Maynard Architects
  • Project: Dorman House
  • Location: Australia
  • Photography: Peter Bennetts Studio
  • Software used: Vectorworks, sketch up
  • Project Team: Andrew Maynard, Mark Austin, Natalie Miles
  • Builder: Spence Construction
  • Engineer: Robin Bliem & Associates


Roomers hotel in Munich, Germany by concrete

Tuesday, November 21st, 2017

Article source: concrete


Concrete is proud to open Hotel Roomers in Munich; a hotel designed to cater to curious travellers who enjoy the flair and lightness of contemporary design in a classic setting.

‘Seduction’, ‘surprise’, and ‘the unknown’ are the key words behind the design of the hotel. The warm golden glow of the vast Vegas-like light canopy outside and the neon logo attract attention and make them curious about the life that hides behind the diffuse sheer curtains along the facade.

Image Courtesy © Steve herud

  • Architects: concrete
  • Project: Roomers hotel
  • Location: Munich, Germany
  • Photography: Steve herud
  • Software used: Vectorworks, sketch up
  • Project team: Rob Wagemans, Tobias Koch, Nuria Ripoll, Kasia Heijerman, Marlou Spierts, Johanna Zychski, Maike Daemen, Mark Haenen, Hilka Ackermann, Ulrike Lehner, Sofie Ruytenberg, Zana Josipovic
  • Total area: 12500 sqm (excl. BOH)
    • Rooms: 281
    • Lobby: 360 sqm
    • Bar / Restaurant: 325 sqm
    • Whiskey room: 92 sqm
    • Meeting Rooms & Events: 470 sqm
  • Duration Construction: 4 years
  • Opening: October 2017

Izakaya restaurant in Munich, Germany by concrete

Monday, November 20th, 2017

Article source: concrete 

Restaurant IZAKAYA Munich is a unique mix of the ethnic feel of a Japanese inspired restaurant and the modern, sleekly but elegant Hotel Roomers.

The Japanese stand-alone restaurant IZAKAYA, located in the building of Hotel Roomers, announces its presence to the guests at the moment of arrival, with the show kitchen visible through the glass facade of the porte-cochere. A translucent gradient in the glass directs the attention on the chefs working at the countertops and cooking pits while all other elements are blurred out.

Image Courtesy © Steve Herud

  • Architects: concrete
  • Project: Izakaya restaurant
  • Location: Munich, Germany
  • Photography: Steve Herud
  • Software used: Vectorworks, sketch up
  • Project team: Rob Wagemans, Tobias Koch, Nuria Ripoll, Kasia Heijerman, Marlou Spierts, Johanna Zychski, Maike Daemen, Mark Haenen, Hilka Ackermann, Ulrike Lehner, Sofie Ruytenberg, Zana Josipovic
  • Specialist joinery: evo, van der plas
  • Lighting consultant: RTLD lighting consultant
  • General contractor: pbm
  • Bar / restaurant: 325 sqm
  • Duration construction: 4 years
  • Opening October: 2017


Phoenix Real Estate Office in Frankfurt, Germany by Ippolito Fleitz Group GmbH

Thursday, September 28th, 2017

Article source:  Ippolito Fleitz Group GmbH 


This ten-storey office building opened at the beginning of the 1990s as the ‘Lahmeyer-Haus’. Like many buildings from that time, the increasingly sophisticated demands of tenants and Frankfurt’s oversaturated business real estate market quickly rendered the building no longer competitive. It stood empty for many years until project developer Phoenix Real Estate recognised its attractive position in Frankfurt’s Westend and decided to completely gut and revitalise the building. Since Phoenix itself rents office space in the building for its Frankfurt branch, the brief was simple: “to build the best house in the respective market segment”. Our studio was commissioned to design the entrance lobby and the access and supply cores for all storeys, as well as interior architecture for two rented offices.

Image Courtesy © Zooey Braun

  • Architects: Ippolito Fleitz Group GmbH
  • Project: Phoenix Real Estate Office
  • Location: Frankfurt, Germany
  • Photography: Dirk Matull, Zooey Braun
  • Software used: Vectorworks, 3dS Max, sketch up


The Boathouse in Lake of the Woods, Canada by Cibinel Architecture

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: Cibinel Architecture

Nestled within a rocky shoreline, The Boathouse is designed for day and night time lounging and entertainment. It is situated at the edge of a densely forested north facing slope with dramatic cliff faces. In addition to needing boat parking and year-round storage, the client wanted a space that captured a full day’s sunlight as well as the northeastern views over the water.

Image Courtesy © Cibinel Architecture

  • Architects: Cibinel Architecture
  • Project: The Boathouse
  • Location: Lake of the Woods, Canada
  • Software used: sketch up, Vectorworks
  • Engineer: Hanuschak Consulting Inc.
  • Contractor: The Custom Woodworking Co.
  • New Construction: 2,500 sq. ft.
  • Completed: 2016


MET GLOBAL in Istanbul, Turkey by OSO Architecture Design

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: OSO Architecture Design

Met Global office project is located within an area of 2.250m² in Teknopark Bloklari in Davutpasa Campus of YTU. The office located at a single space on the top floor has a capacity of 325 personnel. The business field where the company operates manufactures software and information technologies on tourism basis. In this sense, they have a quite young and dynamic staff integrated with the digital environment. Created moving from this point, the interior concept setup is designed to be matched with the general characteristic of the office and the personnel profile. Accordingly, the modern and contemporary design language as adopted is blended with the color use, and vitality and dynamism are brought to the interior spaces. Moreover, there is a reception wall that shapes the first impressions of the users and visitors about the brand at the entrance hall of the office. In the design of this wall, there is inspired from the ‘pixel” form with respect to the software and information industry as produced by the company.

Image Courtesy © OSO Mimarlık And Gürkan Akay

  • Architects: OSO Architecture Design
  • Project: MET GLOBAL
  • Location: Istanbul, Turkey
  • Software used: Autocad, sketch up, 3dS Max
  • Photography: OSO Mimarlık And Gürkan Akay
  • Client: Met Global
  • Design: OSO Mimarlık Tasarım
  • Design Team: Serhan Bayık / Okan Bayık / Ozan Bayık / Oya Canatar / Erhan Arslan / Tugba Kılınç
  • Const. Management: OSO Mimarlık Tasarım
  • Project space: 2.250m²
  • Project Date: 2014


White Monkey Pizza Lab & Bar in Leipzig, Germany by Ippolito Fleitz Group GmbH

Friday, August 25th, 2017

Article source: Ippolito Fleitz Group GmbH

Pizza! Always a delicious slice of memory. Of Italy. Of sun, espresso, the Vespa. Of the unique Italian instinct for lifestyle and dolce vita. Marché International tunes into this attitude towards life with its new restaurant concept, reinventing the pizza with White Monkey. To underscore this unconventional approach, the internationally aligned restaurant brand clearly positions itself as a pizza lab and bar: ingredients are combined in unusual ways; the pizzas are long instead of round, they are cut with scissors and shared amongst friends; the pizzeria becomes a cocktail bar, an urban meeting place that is open all day. In the constantly expanding yet fiercely competitive market of system gastronomy, it is crucial to do more than just present a coherent restaurant concept. With a Corporate Design that comprises not only interior design, but also the complete brand communication from logo to restaurant décor to website and social media presence, we have created a consistent and remarkable brand image for the White Monkey brand – with interdisciplinary thinking in place of salami tactics.

Image Courtesy © Ippolito Fleitz Group GmbH

  • Architects: Ippolito Fleitz Group GmbH
  • Project: White Monkey Pizza Lab & Bar
  • Location: Leipzig, Germany
  • Software used: Vectorworks, sketch up, 3dS Max


War Memorial in New Delhi, India by Chaukor Studio

Sunday, June 25th, 2017

Article source: Chaukor Studio


National War Memorial has been conceived by the Government of India to honour the memory of all the soldiers who have sacrificed their lives for the country. The Memorial is envisaged in the heart of the national capital of India, New Delhi and lies in the close vicinity of India Gate.

sajeev smarak, Image Courtesy © Chaukor Studio

  • Architects: Chaukor Studio
  • Project: War Memorial
  • Location: New Delhi, India
  • Software used: Autocad, sketch up, V-ray, Photoshop


ELDMØLLA Sauna in Vang i Valdres, Norway by Arkitekt August Schmidt / NTNU

Thursday, June 22nd, 2017

Article source: Arkitekt August Schmidt / NTNU

The project consists of a small sauna with dressing room in conjunction with a rest stop at the Leirhol summer farm in Vang, Valdres. It has a primary footprint of approximately five square meters, and a heigth of approximately four and a half meters.

Image Courtesy © Arkitekt August Schmidt / NTNU

  • Architects: Arkitekt August Schmidt / NTNU
  • Project: ELDMØLLA Sauna
  • Location: Leirholsstølen, Vang i Valdres, Norway
  • Software used: Rhinoceros and sketch up
  • Owner: Knut Lerhol
  • Course: Typology/Topology/Tectonics, NTNU
  • Course Leaders: August Schmidt, Arnstein Gilberg, Ina Samdal
  • Course Participants: Julie Allémann, Ana Baía, Quentin Desveaux, Roger Escorihuela, Rahel Haas, Anastasiia Ignatova, Feliks Ulvåen Isaksen, Agathe Ledoux, Louis Meny, Sebastià Mercadal, Adrienne Michels, Thuy Nguyen, Pierre-Louis Passard, Kristinn Pálsson, Benoît Perrier, Benedikt Profanter, Pedro Simões, Ninni Westerholm
  • Footprint: 5 m2


Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise