ArchShowcase

Archive for the ‘University Building’ Category

The ”Auszeichnung guter Bauten“ of the BDA OWL in Dortmund, North Rhine-Westphalia by Gerber Architekten

Wednesday, October 29th, 2014

Article source: Gerber Architekten

“Using the simplest means, a contemporary, high-quality new element of the university campus in Paderborn has been created, which makes its impact through the blood-red colouring of the foyer hall“ – with these words, Karin Kellner (architect and jury member) closed her laudation for the Auditorium and Seminar Building of the University of Paderborn, designed, planned and constructed by Gerber Architekten. On 27th of October, the project was honoured with the BDA Award Ostwestfalen-Lippe in the course of an award ceremony and exhibition opening.

Image Courtesy © Hans Jürgen Landes

Image Courtesy © Hans Jürgen Landes

  • Architects: Gerber Architekten
  • Project: The ”Auszeichnung guter Bauten“ of the BDA OWL
  • Location: Dortmund, North Rhine-Westphalia
  • Photography: Hans Jürgen Landes
  • Software Used: ArchiCAd

(more…)

UFCSPA CAMPUS IGARA in CANOAS, RS – BRAZIL by OSPA | ARQUITETURA E URBANISMO

Friday, October 24th, 2014

Article source: OSPA | ARQUITETURA E URBANISMO 

This is the premise and guiding goal for the development of the new campus of UFCSPA. In an urban context still growing, Campus Igara emerges as a potential articulating element of both spatial and human relationships that surrounds it. A square, fluid and permeable as is supposed to be, in contrast to the volumetric density that the programmatic solution suggests in a first approach.

Image Courtesy © OSPA | ARQUITETURA E URBANISMO

Image Courtesy © OSPA | ARQUITETURA E URBANISMO

  • Architects: OSPA | ARQUITETURA E URBANISMO
  • Project: UFCSPA CAMPUS IGARA
  • Location: CANOAS, RS – BRAZIL
  • LOT AREA:  24.600 m2
  • GROSS FLOOR AREA: 26.385 m2
  • PROJECT DATE: AUGUST 2014
  • CLIENT: UNIVERSIDADE FEDERAL DE CIÊNCIAS DA SAÚDE DE PORTO ALEGRE – UFCSPA
  • TEAM: CAROLINA SOUZA PINTO, LUCAS OBINO, CRISTIANO SELBACH CARNEIRO, FRANCO MIOTTO, MANOELA OBINO, ALINE TAÍS COMIRAN, ELLEN RENATA BERNARDI, AUGUSTO TUMELERO, MATHEUS LORENZET CONSULTANTS P790 ENGENHARIAS E STM ENGENHEIROS ASSOCIADOS

(more…)

Mantois Technology Centre in Yvelines, France by Badia Berger Architectes

Saturday, September 27th, 2014

Article source: Badia Berger Architectes

The Mantois Technology Centre, located at the heart of the Mantes-Université precinct, is the first phase of the Mantes-Université development project.

Image Courtesy © TakujiShimmura

Image Courtesy © TakujiShimmura

  • Architects: Badia Berger Architectes
  • Project: Mantois Technology Centre
  • Location: Yvelines, France
  • Photography: TakujiShimmura
  • Software used: AutoCAD
  • Client: Ile-de-France region
  • Agent: SEM 92
  • Project lead: Stephane Nikolas
  • Cost:
    • Project cost: €8.374 M ex-VAT (Value as at 10/2010)
    • Cost/Sq. m€: 1,647/sq. m net surface area

(more…)

Grotiusgebouw in Nijmegen, Netherlands by Benthem Crouwel Architects

Friday, September 5th, 2014

Article source: Benthem Crouwel Architects

The Grotiusgebouw (Grotius building) is a new university building of the Radboud University Nijmegen. The university is situated in a green, park-like environment. The compact, detached building with its orientation to all sides fits perfectly into this green campus. The building will mainly be used by the Faculty of Law.

Image Courtesy © Jannes Linders

Image Courtesy © Jannes Linders

  • Architects: Benthem Crouwel Architects
  • Project: Grotiusgebouw
  • Location: Nijmegen, Netherlands
  • Photography: Jannes Linders
  • Lead architects: Mels Crouwel, Joost Vos
  • Project team: Mels Crouwel, Joost Vos, Joost van Noort, Okke van den Broek, Moon Brader, Frank Deltrap, Marcel
    Wassenaar, Nico de Waard, Cees Zuidervaart, Amir Farokhian
  • Contractor: Bouwbedrijf Berghege, Oss and Heerkens van Bavel Bouw, Tilburg
  • Structural engineering: Bouwadviesbureau Strackee
  • Mechanical services / Building physics: Nelissen Ingenieursbureau
  • Interior architects: Benthem Crouwel Architects and Studio Groen + Schild
  • Landscape architects: Karres en Brands landschapsarchitecten
  • Composite facade Supplier: Utec Composites, Alkmaar Anchoring awnings: Schöck Nederland bv, Apeldoorn

(more…)

Faculty of Education, I/O building in Kapittelweg 37, The Netherlands by LIAG architects

Thursday, July 24th, 2014

Article source: LIAG architects

HAN University of Applied Sciences has the most sustainable academic building in the Netherlands.

Solar City Nijmegen has been enriched with the addition of a unique and sustainable building. The I/O building, which recently became the new home of the Faculty of Education of HAN University of Applied Sciences (HAN), is the most sustainable academic building in the Netherlands. The outward appearance of the building is determined by sustainability aspects, which also respect adjacent buildings.

Image Courtesy ©  Ben Vulkers

Image Courtesy © Ben Vulkers

  • Architects: LIAG architects
  • Project: Faculty of Education, I/O building
  • Location: Kapittelweg 37, The Netherlands
  • Photography: Ben Vulkers, Hannah Anthonysz
  • Client: HAN University of Applied Sciences
  • Team LIAG: Thomas Bögl, Erik Schotte, Bastiaan Bijloos, Harmen Landman, Jeroen Kaan, Arie Aalbers
  • Year: 2014
  • Area: 36633 m2 (GFA)

Collaborators:

  • Construction: Bouwadviesbureau van der Ven, Ridderkerk, NL
  • Installations: DWA installatie- en energieadvies, Bodegraven, NL
  • Building physics and acoustics: DGMR, The Hague, NL

(more…)

Campagneplein ‘Sky’, Twente University in Enschede, Netherlands by arons en gelauff architecten

Wednesday, May 14th, 2014

Article source: arons en gelauff architecten

These two student dormitories – a courtyard building in the forest and a high-rise building with a climbing wall – stand on the campus of Enschede University in the East of the Netherlands. Thanks to a functional mix of housing, study and leisure and the arrangement of the buildings as solitaires in the landscape, the university compound from the 1950’s is one of the few real campuses in the Netherlands.

Image Courtesy ©   Jeroen Musch

Image Courtesy © Jeroen Musch

  • Architects: arons en gelauff architecten
  • Project: Campagneplein ‘Sky’, Twente University
  • Location: Enschede, Netherlands
  • Photography: Jeroen Musch
  • Design period: 2005 -2007
  • Construction period: 2006 – 2008
  • Completion September: 2008
  • Client Housing association: De Veste, Ommen
  • Architectural team: Arjan van der Weide, Menno Mekes, Arjan Pot, Aldrik, Stegenga, Thomas Krarup, Mahir Dündar, Oliver Rasche.
  • Contractor: Plegt-Vos Oost, Oldenzaal
  • Installation contractor: Loohuis installatietechnieken, Tubbergen
  • Architectural engineer: Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra, Enschede
  • Building physics: Nelissen Ingenieursbureau bv, Eindhoven
  • Installation engineer: Nelissen Ingenieursbureau bv, Eindhoven
  • Programme: student hosuing, commercial space
  • Residential space: 87 student housing apartments
  • Commercial space: 1.260m² commercial space
  • Building volume: 16,840 m³
  • Building area: 5,027 m²
  • Residential area: 2,774 m²
  • Total site area: 1,232 m²
  • Built site area: 1,232 m²

(more…)

UNIVERSITY CENTER, THE NEW SCHOOL in New York by Skidmore, Owings & Merrill LLP

Wednesday, April 16th, 2014

Article source: Skidmore, Owings & Merrill LLP

For nearly a century, The New School has been at the forefront of progressive education, with design and social research driving approaches to studying the issues of our time, from democracy and urbanization, to technology, sustainability, and globalization. Over the past 15 years, The New School has built on this legacy to grow into a major degree-granting university, with nearly 10,000 undergraduate and graduate students. But, in recent years, as the school outgrew its longtime home in New York’s Greenwich Village and found its real estate holdings spread across the city, from the Financial District to the Upper West Side, this pedagogical model proved challenging to maintain without the physical plant to support it. The University Center both supports and furthers this model through its innovative design and responds to the school’s increasing demand for state-of-the-art, interdisciplinary spaces.

Image Courtesy © Skidmore, Owings & Merrill LLP

  • Architects: Skidmore, Owings & Merrill LLP
  • Project: UNIVERSITY CENTER, THE NEW SCHOOL
  • Location: New York, U.S.A
  • Owner: The New School
  • Developer: The Durst Organization
  • Project Team: Roger Duffy, FAIA (Design Partner), Mark Regulinski, AIA (Managing Director), Chris McCready, AIA (Project Manager), Jon Cicconi, AIA (Senior Design Architect), Colin Koop, AIA (Senior Design Architect), Angelo Arzano, AIA (Senior Technical Coordinator), Kimberly Garcia, AIA (Technical Coordinator)
  • Residential Architect: SLCE Architects
  • Construction Manager: Tishman
  • MEP Engineer: Cosentini Associates
  • Structural Engineer: DeSimone Consulting Engineers
  • Civil Engineer: Langan Environmental & Engineering Services
  • Lighting: Brandston Partnership
  • LEED Consultant: Buro Happold
  • NYSERDA Consultant: ADS Engineers
  • IT/aV/Security: Shen Milson Wilke
  • Vertical Transportation: Van Deusen Associates
  • Commissioning: Fulcrum
  • Blackwater System: Alliance Environmental
  • Energy Modeling: Buro Happold
  • Acoustics: Cerami Associates
  • Food Service: Cini Little
  • Facade Maintenance: Entek
  • Theater: Fisher Dachs Associates
  • Code Consulting & Expeditor: Milrose
  • Signage: Integral Reudi Baur Paris
  • Schedule & Cost Management: ProjectConsult

Campus Repsol in Madrid, Spain by Rafael de La-Hoz

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: Rafael de La-Hoz

The new Repsol corporate headquarters, by the Spanish architect Rafael de La-Hoz, receives LEED Platinum certification as one of the most sustainable buildings in Europe

The highest distinction for newly constructed buildings is awarded by the prestigious U.S. Green Building Council (USGBC). LEED NC (New Construction and Major Renovations) certification guaranties that the entire building has been designed and built according to the most demanding sustainability criteria.

Image Courtesy © Filippo Poli

SANTO TOMAS PROFESSIONAL INSTITUTE – FIRST STAGE in San Joaquín, Chile by enrique browne y arquitectos asociados

Thursday, March 20th, 2014

Article source: enrique browne y arquitectos asociados

The plot is located in a corner of the busy Vicuña Mackenna Avenue, on which an elevated metro runs. Located in front of the site is the largest Campus of one of the most important universities in the country. Its main access is on the diagonal to the site of the Santo Tomás Professional Institute. Another important issue is the oppressive presence of a metro station of 150 meters in length, located in front of the site with the height of 4 floors. The only visual relief occurs at the corner of the site, exactly on the mentioned diagonal. It was thus decided to access the Institute on that axis.

Image Courtesy © Enrique Browne

  • Architects: enrique browne y arquitectos asociados
  • Project: SANTO TOMAS PROFESSIONAL INSTITUTE – FIRST STAGE
  • Location: San Joaquín, Chile
  • Photography: Nicolás Saieh and Enrique Browne
  • Collaborating Architects: Felipe Combeau, Tadea de Ipiña, Olimpia Lira, Cristóbal Teixido,  Gonzalo De la Parra,  Josefina del Río, Carolina Rocco.
  • Function: Educational Infrastructure
  • Site Area: 9861,5 m²

Built Area:  

  • First Stage: 8106,8 m²
  • Second Stage: 10288,3 m2 (Under Construction
  • Total Floor Area: 18395,14 m2
  • Stories: 4
  • Structure: Armed Concrete, Steel

Completed Date:

  • First Stage: 2010 – 2013
  • Second Stage: 2013 – 2014 (Under Construction)
  • Client: CFT-IP Santo Tomás
  • Interior Design: Browne & Swett Arquitectos
  • Landscape Design: Browne & Swett Arquitectos
  • Building Company: EBCO
  • Structural Engineer: R.G. Ingenieros Asociados LTDA,  Jorge González and Juan Espinosa
  • Technical Inspection and Supervision: IBLOCK  Willy Herrera
  • Acoustics: Delta Acústica
  • Illumination Project: Paulina Sir First Stage/ Alejandra Ramos Second Stage

Years:

  • First Stage: 2010 – 2013
  • Second Stage: 2013 – 2014

Paradise Valley Community College Life Sciences Building in Phoenix, Arizona by Marlene Imirzian & Associates Architects

Wednesday, February 5th, 2014

Article source: Marlene Imirzian & Associates Architects

The Paradise Valley Community College Life Sciences Building features state of the art instructional facilities for science labs and classrooms, facilitating inter and extra-departmental collaboration between faculty, staff and students throughout the building and site with sustainable and responsive desert architecture.

Image Courtesy © Bill Timmerman

  • Architects: Marlene Imirzian & Associates Architects
  • Project: Paradise Valley Community College Life Sciences Building
  • Location: Phoenix, Arizona,U.S.A
  • Photography: Bill Timmerman
  • Software used: REVIT.
  • Building Area: 35,000 GSF
GRAPHISOFT
Bentley:Transform Project Delivery ProjectWise
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2014 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy