Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Villa’ Category

Villa N1 in Sweden by Lindvall A & D

Friday, April 20th, 2018

Article source: Lindvall A & D

Villa N1, designed by Jonas Lindvall of the Swedish multidisciplinary design studio Lindvall A & D, is a single-family summerhouse located on the west coast of Sweden. It is situated in an area that was once a popular holiday region, but is now inhabited all year-round. Drawing on the vernacular of the region, which is renowned for its wooden barns with horizontal planks, the 190 m2 single-storey house is built entirely of wood, including the façade and roof.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

 

  • Architects: Lindvall A & D
  • Project: Villa N1
  • Location: Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman

(more…)

Villa Poorkan in Chalous Road, Iran by ZAV Architects

Friday, April 13th, 2018

Article source: ZAV Architects

The Poorkan villa used to be an abounded building. Our clients (Mojdeh Ghodousi and Ali Kamran) decided to build a villa on their inherited land. Instead we encouraged the proposition of renovating the existing building on the on.

We intended to recycle the space, in order to bring it back to the cycle of useful, contemporary spaces.

Image Courtesy © Soroush Majidi

  • Architects: ZAV Architects
  • Project: Villa Poorkan
  • Location: Kalna – Chalous Road, Iran
  • Photography: Parham Taghiof (photo agency), Soroush Majidi
  • Software used: Autodesk, Autocad, Photoshop, SketchUp
  • Lead Architects: Mohamadreza Ghodousi
  • Site Area: 917sqm
  • Completion Year: 2015

(more…)

White Concrete Old House in Stara Zagora, Bulgaria by I/O architects

Thursday, April 12th, 2018

Article source: I/O architects

Prior to its reconstruction, this house from the 1920s was a romantic ruin surrounded by authentic and new-built fragments of ancient Augusta Traiana and rather isolated from the contemporary city, yet in its very center.

The intervention continues the game of time offsets and brings the design to a contemporary interpretation of the avant-garde, at the time the house was built.

A new volume of white concrete complements the structure and the program of the old house. The composition of the openings, the ambiguous elements of the addition and the materiality blend the two distinctive entities. The space of the new stair and its design bring light into the center of the entire composition. The new glossy white concrete slabs integrate and conceal all the contemporary technology of the house.

Image Courtesy © Assen Emilov

  • Architects: I/O architects
  • Project: White Concrete Old House
  • Location: Stara Zagora, Bulgaria
  • Photography: Assen Emilov
  • Design Team: Georgi Katov, Viara Jeliazkova, Rositsa Hristova
  • Structural Engineering: NeoDesk, Petar Chernev
  • Gross Floor Area: 425 sq.m
  • Project Year: 2013-2017

(more…)

Energy Neutral Floating Villa ‘Haarlem Shuffle’ in Netherlands by van Ommeren Architecten BV

Monday, April 9th, 2018

Article source: van Ommeren Architecten BV

Energy neutral floating villa ‘Haarlem Shuffle’ is located in the Spaarne river, close by the historic city centre of Haarlem, NL. The design plays with the perception of the dynamics around the Spaarne, the relationship with Haarlem and the bright open living spaces.

Image Courtesy © Eva Bloem

  • Architects: van Ommeren Architecten BV
  • Project: Energy Neutral Floating Villa ‘Haarlem Shuffle’
  • Location: Haarlem, Netherlands
  • Photography: Eva Bloem
  • Lead Architects: Joeri van Ommeren, Dion Nupoort
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 210 m2
  • Completion Year: 2017

(more…)

Nirvana Home in Kuwait by AGi architects

Thursday, April 5th, 2018

Article source: AGi architects 

There are no words to define the concept of Nirvana, a mental state with effects in the physical and spiritual planes. This makes it difficult to explain and only those who practice meditation can understand how far they are from reaching it.

Image Courtesy © Fernando Guerra – FG+SG

(more…)

A house in Yarmouk, Kuwait by STUDIOTOGGLE ARCHITECTS

Thursday, April 5th, 2018

Article source: STUDIOTOGGLE ARCHITECTS 

The Yarmouk private villa is home to two brothers and their families in Kuwait. The volume is divided in the center of the plot into two identical units housing the independent quarters of each of the two families. A series of light wells and balconies throughout the house, along with a discreet garden space on the ground floor, focuses on the project’s main narrative of diffused natural lighting.

Image Courtesy © Gijo Paul George

  • Architects: STUDIOTOGGLE ARCHITECTS
  • Project: A house in Yarmouk
  • Location: Yarmouk, Kuwait City, Kuwait
  • Photography: Gijo Paul George
  • Team: Abdul Rashed, Yehia Galal, Dionne Pereira, Saleh Jamsheer
  • Lead Architects: Hend Almatrouk, Gijo Paul George,
  • Built Area: 2500 m2
  • Completion Year: 2017

(more…)

House extention in Lviv, Ukraine by replus design bureau

Wednesday, April 4th, 2018

Article source: replus design bureau

As the family extended the residents have preferred to enlarge their home rather than moving elsewhere, as they are in love with their neighborhood and the city. Adding the extension in inner courtyard architects divided the house in two separate partitions.

Image Courtesy © Maksim Sosnov

  • Architects: replus design bureau
  • Project: House extention
  • Location: Lviv, Ukraine
  • Photography: Maksim Sosnov
  • Lead Architects: Khrystyna Badzyan, Dmytro Sorokevych
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 360 sq.m.
  • Completion Year: 2017

(more…)

BMLZ Villa Office in Tongzhou District, China by Tsutsumi and Associates

Tuesday, April 3rd, 2018

Article source: Tsutsumi and Associates

This is a building complex for an architectural material company that mainly deals with import carpet and domestic acoustic absorption material. We renovate and expand the existing building which has basement floor and 3 floors above the ground. Because of the difference of ground level, basement floor has open space on its south side, but on its north side it can’t get daylight. We need to carefully design the expanded volume so as not to block the daylight into the existing space. We studied a lot of models, like hollow volumes around central court or several separated volumes,and finally decided upon a simple box. In consequence, on the one hand its volume is just a simple box with a lot of randomly openings on its walls and roof, on the other hand the 4 scattered small courts make the plan complex. Because the openings of the small courts are restrained so that we feel it “inside”, but inside we can see trees and receive enough daylight from toplights so we feel it “outside”, of course the existing area also receive enough daylight. That is to say, the inside and outside are reversed, or those are merged.

Image Courtesy © Tsutsumi and Associates

  • Architects: Tsutsumi and Associates
  • Project: BMLZ Villa Office
  • Location: Tongzhou District, Beijing, China
  • Software used: Autocad, Vectorworks, sketch up, V-Ray
  • Client: Bonus & Lambient
  • Structural Design: Beijing Yanhuang International Architecture & Engineering Co.,Ltd.(Liansheng Bao, Yanhui Liu)
  • Area: 740㎡
  • Completion: 1st November 2017

(more…)

Real Vinícola – Casa da Arquitectura in Matosinhos, Portugal by Guilherme Machado Vaz

Friday, March 30th, 2018

Article source: Guilherme Machado Vaz

The architectural Project – which comes a hundred years after the Real Vinícola was built, between 1897 and 1901 – is grounded on the existing ruins and their rehabilitation, through an investigation on the historical context of the industrial buildings.

Image Courtesy © Guilherme Machado Vaz

  • Architects: Guilherme Machado Vaz
  • Project: Real Vinícola – Casa da Arquitectura
  • Location: Matosinhos, Portugal

(more…)

Villa Bergheimveien in Snarøya, Norway by Skapa

Sunday, March 25th, 2018

Article source: Skapa

The architectural potential that lies in an existing house and structure has been the base and driving force in the work with this Moelven prefabricated house. The house in the waterfront has been transformed to a spacious and modern house for a family that wanted to create a home for the future.

Image Courtesy © Herman Dreyer

  • Architects: Skapa
  • Project: Villa Bergheimveien
  • Location: Snarøya, Norway
  • Photography: Herman Dreyer
  • Total Size: 270 m2
  • Finished: 2016

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise