Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Workshop’ Category

Sogo Kagu in Mie, Japan by KENGO KUMA AND ASSOCIATES

Sunday, May 13th, 2018

Article source: KENGO KUMA AND ASSOCIATES 

The space was designed as a workshop for a furniture manufacturer who aims to propose a new lifestyle integrated with state-of-the-art technology. The company is strong in the molding of urethane. In order to respect their merit, we put up a soft structure in which urethane came at the center.

Image Courtesy © MASAO NISHIKAWA

(more…)

Sarah Mag Toumi Rural Agora for Bir Sallah in Tunisia by Philippe Barriere Collective Tn (PB+Co)

Tuesday, May 1st, 2018

Article source: v2com

This Cultural and Educational Communal Center is based on social, agricultural, artisanal, and technological innovation. It is managed on social entrepreneurship principles to better answer the needs of women left out of the work force in rural communities.

Image Courtesy © Yosri Boukadida

  • Architects: Philippe Barriere Collective Tn (PB+Co)
  • Project: Sarah Mag Toumi Rural Agora for Bir Sallah
  • Location: Bir Sallah, El Hencha [Sfax], route GP1 km 214. Tunise.
  • Photography: Brigitte Messier, Yosri Boukadida, Journal Le Monde, Ibrahim Abbassi – Asma Haddouck
  • Clients: Sarah Toumi, Association AJMI TOUMI — ACACIA for All — (Founder); Asma Mansour: Tunisian Center for Social Entrepreneurship (Founder)
  • Phase 2 (2017–2018):
  • Design team: Philippe Barriere Collective (PB+Co) Yosri Boukadida, Wael Ben Mansour et (Asma Haddouk, Ibrahim Abbassi, Phase 1)
  • Engineer: Hatem Jamoussi: Optima Ingénierie

(more…)

Doctor Manzana second flagship store in Valencia, Spain by Masquespacio

Tuesday, January 30th, 2018

Article source: Masquespacio 

Masquespacio just finished the design for Doctor Manzana’s second store, specialized in smartphone repairs and gadgets, located in the University district from Valencia.

The history from Doctor Manzana and Masquespacio started during the summer of 2013 when their founders Fran and Reyes commissioned the creative consultancy to redesign their brand and create their first point of sale. Being the brand specialized in reparations of mobile phones and smartphone cases, above other accessories for smartphones, the brand reinvention focused mainly on the 54 degrees angle of touch screens. That angle was applied both to the brand as well as to the interior design, besides four different colors: green and blue as a reference to the doctor, salmon for the fashionistas and purple for the geeks. Metal on the other hand adds an industrial touch that reminds us of the laboratories.

Image Courtesy © Luis Beltran

  • Architects: Masquespacio
  • Project: Doctor Manzana second flagship store
  • Location: Valencia, Spain
  • Photography: Luis Beltran
  • Client: Doctor Manzana
  • Surface: 54 m2

(more…)

Ja Cholul House in Yucatán, México by TALLER ESTILO ARQUITECTURA

Monday, December 11th, 2017

Article source: TALLER ESTILO ARQUITECTURA

This project is located in the small town of Cholul, which  is part of the municipality of Mérida in Yucatán, México.

The program consists of an entrance hall, a multifunctional space (living room, dining room and kitchen), terrace, studio, workshop, the master bedroom, guest bedroom, service area, the pool and a vegetable garden.

Image Courtesy © Arq. David Cervera

  • Architects: TALLER ESTILO ARQUITECTURA
  • Project: Ja Cholul House
  • Location: Cholul, Yucatán, México
  • Photography: Arq. David Cervera
  • Collaborators: Arq. Silvia Eugenia Cuitún Coronado, Arq. Pedro Manuel Quintal Ruz, Ing. Emmanuel Rodríguez Godínez
  • Surface: 331 sqm

(more…)

Excavating Lost Craft in City –Spatial Renovation of M.Y.Lab Wood Workshop in Shanghai, China by Continuation Studio

Tuesday, December 5th, 2017

Article source: Continuation Studio 

Preparations

The M.Y.Lab Wood Workshop is located on the first floor of a warehouse, which used to be the Dongfeng Sofa Factory in Changning District, Shanghai. Adjacent to the warehouse, it is stood a new-built 150㎡ attached room, forming a triangle lacunain-between. The task is to refurbish the 300㎡ one-storey warehouse into a two-storey commercial space, which is to be operated as a wood crafting learning centre.

Image Courtesy © SHIROMIO Studio

  • Architects: Continuation Studio
  • Project: Excavating Lost Craft in City –Spatial Renovation of M.Y.Lab Wood Workshop
  • Location: 1205 Kaixuan Road, Changning District, Shanghai, China
  • Photography: SHIROMIO Studio
  • Lead Architects: Fan Jiu-Jiang, Zhai Wen-Ting, Chen Kai-Xiong, Li Ting, Sun Fu-Dong, Chen Liu-Fen, Lyu Shuang-Er, Zhu Wei-Nan (Intern)
  • Client: M.Y.Lab
  • Genre: Architecture Renovation / Spatial Design
  • Consultants: Neng Xiao-Wen
  • Area: Approx. 450㎡ (Interior)
  • Design Duration: 10/2016 – 12/2016
  • Completed Time: 06/2017

(more…)

Yarn Works in Fitchburg, Massachusetts by The Architectural Team, Inc.

Friday, November 10th, 2017

Article source: The Architectural Team, Inc.

The 100+ year-old Nockege River Mill Building, formerly home to the Fitchburg Yarn Company, is situated on 7.4 acres on the banks of the Nashua River in the city of Fitchburg, Massachusetts. Its 182,500 square feet span three massive floors. The Architectural Team’s thoughtful restoration and adaptive reuse of the historic structure into Yarn Works creates 96 oversized, modern lofts, of which 57 are market-rate and 39 affordable at different levels of area median income (AMI). The building features more than 280, 8-foot by 10-foot windows to provide each unit with expansive views and an abundance of natural light. The unit mix comprises 29 one-bedroom, 58 two-bedroom, and nine three-bedroom apartments; amenities include a large community room with 25-foot ceiling and 17-foot-tall windows, a fitness center with yoga room, on-site bike storage and workshop, and a new grand central atrium gallery. Renovation work on the National Register of Historic Places-listed building included removing the first floor and rebuilding it with concrete slab raised above the 100-year floodplain, as well as the repointing and repairing of the exterior brick envelope and chimney stack, and structural reinforcement to the roof. In addition, all windows and frames were replaced with historically matched, energy-efficient reproductions. The site stands a mile from the city center, with easy access to transit and commuter rail lines.

TAT_Yarn Works_Gregg Shupe: “The restored former mill building offers nearly 300 large windows.” Image Courtesy © Gregg Shupe

  • Architects: The Architectural Team, Inc.
  • Project: Yarn Works
  • Location: Fitchburg, Massachusetts, US
  • Photography: Andy Ryan / Gregg Shupe
  • Developer: WinnDevelopment
  • General Contractor: Colantonio, Inc
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 182,500 square feet
  • Completion Year: 2017

(more…)

Casa Estudio Oficina in Lisbon, Portugal by José Castro Caldas

Monday, October 30th, 2017

Article source: José Castro Caldas

In order to continue exploring the interlude between Architecture and woodcraft – In which the Architect builds his own work, I arranged this 40 m2 studio. An opportunity to study / test within this space that would become my Home | Office and set up a laboratory of Architecture, where I could try out both space organization and execution solutions in detail. The hypothesis of resolving the adjustments, reconsidering badly anticipated decisions, imperfections as a carpenter does with his pieces, with the balance of who projected to solve the inherent deviations of the construction processes, here in a scale of Architecture, a kind of revivalism of the Arts and Crafts movement… To inhabit it, al- lows me to perceive its result.

Image Courtesy © Mercês Tomaz Gomes

  • Architects: José Castro Caldas
  • Project: Casa Estudio Oficina
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: Mercês Tomaz Gomes
  • Vfablab– ISCTE– IUL support: Alexandra Paio, Barbara Varela, Maria João de Oliveira and João Sousa.
  • Gross Built Area: 40m2
  • Completion Year: 2017

(more…)

Thailand Creative and Design Center (TCDC) in Bangkok by Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.

Friday, September 15th, 2017

Article source: Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.

Thailand Creative and Design Center (TCDC) is a government agency with a mission to inspire creative thinking in the society and to propel the country’s creative economy.  It provides a broad range of resources and services. The main components are a design library, a material library, and a co-working space. Other components include a makerspace, exhibition spaces, and workshops.

Image Courtesy © W Workspace

  • Architects: Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.
  • Project: Thailand Creative and Design Center (TCDC)
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Photography: W Workspace
  • Software used: Rhinoceros, Autocad, 3dS Max
  • Design Team: Peerapat  Singkalvanich, Penlada  Somjaidee, Komkrich  Thonglaem, Tanasab  Apiwannarat, Worrawit  Leangweeradech, Tanapat  Phanlert, Phasit  Rattanachaisit, T-mah  Chaivuthigornvanit
  • Landscape Architect: Shma
  • Lighting Designer: ACCENT Studio

(more…)

Fleinvær Refugium in GildeskŒl, Norway by TYIN tegnestue Architects and Rintala Eggertsson Architects

Saturday, July 22nd, 2017

Article source: TYIN tegnestue Architects

A dream of the worldÕs most beautiful workspace

Three years ago HŒvard Lund stood in the office of TYIN Tegnestue. The musician from GildeskŒl presented a vision of creating the worldÕs most beautiful workspace on the isle of Fleinv¾r outside Bod¿, in the northernmost parts of Norway. The workspace would be a place where musicians, artists and other creative souls could rent rooms for shorter or longer timespans. The small isle offers a secluded working environment in an area of awe-inspiring natural beauty, surrounded on all sides by wild sea.

Image Courtesy © Pasi Aalto

  • Architects: TYIN tegnestue Architects and Rintala Eggertsson Architects (Sami Rintala, Andreas G. Gjertsen, Yashar Hanstad, Dagur Eggertsson)
  • Project: Fleinvær Refugium
  • Location: Fleinv¾r, GildeskŒl Kommune, Norway
  • Photography: Pasi Aalto
  • Software used: SketchUp
  • Client: HŒvard Lund
  • Professionals: Hanmo (welding), T¿mrer Stangvik (carpentry), Andrew Devine (carpentry), Ruben Stranger (carpentry), Harboe Leganger (engineer)
  • Students: Annika Persch Andersen, Simen Aas, Thea Hougsrud Andreassen, Edouard Bernard, Camille Boudeweel, Claudia Calvet Gomez, Steinar Hillers¿y Dyvik, Sophie Galarneau, William Gibson, Henrik Pfeiffer, Elise Aunet Tyldum, Espen Strandmyr Eide, Aurora Sch¿nfeldt Larsen, Kim Stroh, Erik Hadin, Anna van der Zwaag, Sara Lipinska, Harald Seljes¾ter, Tuva Andersen, Julia Kolacz, Mats Heggern¾s, Anne-Margrethe Lothe, Ulrikke Sch¿nfeldt, Anette Morvik Roberstad, Fredrik Asplin, Jan Fredrik Holmestrand, Alberto Reques, Sara Kamilla, Wik Edwina Brisbane, Adrian Aress¿nn Norwich, James Dugdale, Marek Lepiochin, Odin Ardach, Marie Norum, Tyra Mathilde Marsteng, Theodor Braat¿y, Jana Mentges, Simone Marusi, Pilou Passard, Quentin Desveaux, Rahel Haas, Ninni Westerholm, Ambra Aliraj, Sebastiˆ Mercadal, Ingrid Stenvik Larsen, Anna Maragno, Martin Boullay, Eirik SkŒrdalsmo, Even Egholm Fuglestad, Matilde Sundquist, Silva Marie Eikaas, Elisabeth Zachries, Beno”t Perrier, Martin Barrre, Julie Huseby, Agathe Ledoux, Ossian Quigley Berg, Roger Escorihuela, Emmanuel Banda
  • Workshop teachers: Sami Rintala, Andreas G. Gjertsen, Yashar Hanstad, Dagur Eggertsson, Carla Carvalho, Pasi Aalto, Kata Palicz
  • Cost: 6.000.000 NOK
  • Area: 123 m2
  • Building period: May 2013 – January 2017

(more…)

Eva’s Phoenix in Toronto, Canada by LGA Architectural Partners

Sunday, June 11th, 2017

Article source: LGA Architectural Partners 

LGA Architectural Partners (LGA) has created Eva’s Phoenix, a neighbourhood within a building. Eva’s offers safe and inclusive long-term shelter, education and skills training to marginalized youth aged 16-24 in transition from homelessness to independent living. Within two, heritage-designated warehouses leased from the City of Toronto, the architectural team created a central, interior community faced by ten clean-lined and contemporary townhouses that are awash in natural light from a ceiling of new skylights, whilst securely enclosed by the original brick walls. For up to one year, each of the 50 residents enjoys his or her own bedroom, within a “house” comprised of a communal living and kitchen space and two bathrooms with up to four others. These houses face onto an internal street – which serves as a gathering place for the Eva’s community. The layering of spaces builds comfort by giving the youth the choice to decide their own level of integration.

Image Courtesy © Ben Rahn / A-Frame

  • Architects: LGA Architectural Partners (Dean Goodman, Janna Levitt)
  • Project: Eva’s Phoenix
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Ben Rahn / A-Frame
  • Partners-in-Charge: Drew Adams, Ian Huff, Jeanne Ng, Christie Pearson, Babak Taghikhani, Alex Tedesco
  • Structural Engineer: Blackwell Structural Engineers
  • Mechanical and Electrical Engineering: Lam & Associates Mechanical / Electrical Engineers
  • Civil Engineering: Fabian Papa and Partners
  • Landscape Architect: Scott Torrance Landscape Architect
  • Heritage Consulting: E.R.A.

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise