Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Casa en el Bosque in Jalisco, Mexico by COCCO Arquitectos

 
April 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: COCCO Arquitectos

PLOT

Immersed in a wooded area full of trees and lush vegetation, the terrain has a large slope which can be used to generate a view of everything around it.

LEGAL RESTRICTIONS

They delimit the area to move the construction, they affect the optimum area, from which we wanted to keep all the trees of the land.

Image Courtesy © Alejandro Souza

  • Architects: COCCO Arquitectos (Arq. Arcelia Cornejo & Arq. Salvador Covarrubias)
  • Project: Casa en el Bosque
  • Location: Teuchitlán, Jalisco, Mexico
  • Photography: Alejandro Souza
  • Other Participants: Marco Bueno, Ing. Luis Chavez, Arq. Ivan Moncayo, Ing. Fernando Guizar
  • Built area: 230.00m2
  • Year: 2016

Image Courtesy © Alejandro Souza

OPTIMAL SURFACE

We look for the surface in which no tree is removed, from this location we take advantage of the immediate context and the whole natural environment of the terrain.

SUNNING

By the arrangement of the trees there was a point in which the sunning was too powerful in the public area so it is plated to section the volume.

Image Courtesy © Alejandro Souza

Image Courtesy © Alejandro Souza

SECTIONAL

It is separated into 2 main volumes, one of private use and one of public use, with this we guarantee the best illumination of each space without sacrificing the comfort of the inhabitants.

VOLUMES

There are areas of coexistence between the volumes, in this way the land is much better used, as it distributes spaces along it.

Image Courtesy © Alejandro Souza

Image Courtesy © Alejandro Souza

SLABS

In the public volume we raise the slab to take advantage of the views to the bottom of the land taking advantage of the same inclination, in the private volume we generate a terrace on the roof to take advantage of the higher area of ​​the land and the views that are around, both During the day and during the starry nights.

Image Courtesy © Alejandro Souza

Image Courtesy © Alejandro Souza

The construction is distributed along the land to take full advantage of it and at the same time leave natural open areas and leave areas to be necessary to develop future growth, within which there is planned an annex for swimming pool, a guest house with areas Divisible and movable panels to hold up to 15 people simultaneously, houses in the trees for children, indoor and outdoor cinema, and a small auditorium, since most of the family plays musical instruments and when The whole family gets together make small personal and group presentations for the visits.

Image Courtesy © Alejandro Souza

Image Courtesy © Alejandro Souza

Image Courtesy © Alejandro Souza

Image Courtesy © Alejandro Souza

Image Courtesy © Alejandro Souza

Image Courtesy © COCCO Arquitectos

Image Courtesy © COCCO Arquitectos

Image Courtesy © COCCO Arquitectos

Image Courtesy © COCCO Arquitectos

Image Courtesy © COCCO Arquitectos

Image Courtesy © COCCO Arquitectos

Image Courtesy © COCCO Arquitectos

Tags: ,

Categories: House, Residential

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise