Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Event space’ Category

The new Auditorium of the Banca di Credito Cooperativo (B.C.C.) “G. Toniolo” in San Cataldo, Italy by FABBRICANOVE Architetti

Friday, April 21st, 2017

Article source: FABBRICANOVE Architetti 

The new Auditorium of the Banca di Credito Cooperativo (B.C.C.) “G. Toniolo” in San Cataldo born from the client’s desire to create a public space for cultural events open to the public and for hosting business private meetings. Then, a space for the residents to meet and share new cultural opportunities, and for the bank activities. The location of the project is an important issue for the design approach: San Cataldo, a small town in the middle of Sicily, is composed of traditional houses. The auditorium is a new urban and contemporary design ‘object’ that comes as an alternative to the consolidated historical center, thanks to the project of FABBRICANOVE Architetti, an architectural office founded in Florence in 2009 by Enzo Fontana, Giovanni Bartolozzi, and Lorenzo Matteoli.

Insertion of the monolith and the continuity of the building gap that keeps together the stairwells and the emergency exits, Image Courtesy © Filippo Romano

  • Architects: FABBRICANOVE Architetti (Enzo Fontana, Giovanni Bartolozzi, Lorenzo Matteoli)
  • Project: The new Auditorium of the Banca di Credito Cooperativo (B.C.C.) “G. Toniolo”
  • Location: San Cataldo, Italy
  • Photography: Filippo Romano
  • Client: BCC ‐ Banca di Credito Cooperativo “G. Toniolo” of San Cataldo
  • Architects and works supervisor: Enzo Fontana, Giovanni Bartolozzi
  • Collaborators: Daniele Capolicchio, Francesco Capriotti, Renata Laudati, Domenico Calabrese
  • Structural engineering: Antonello Sajeva, Simona Sajeva

(more…)

Event Hall, Hotel del Golf in Grao de Castellón, Spain by VITALE

Thursday, April 13th, 2017

Article source: VITALE

With the challenge of renovating the image of the legendary Hotel del Golf in Grao de Castellon and return the splendor and popularity of its origins (1959), Vitale designs a project that enhances the features of its rationalist architecture.

Image Courtesy © VITALE

  • Architects: VITALE
  • Project: Event Hall, Hotel del Golf
  • Location: Grao de Castellón, Spain
  • Area: 300 m2
  • Year: 2016

(more…)

The Wangari Muta Maathai House in Nairobi, Kenya by Boogertman + Partners Architects

Friday, March 3rd, 2017

Article source: v2com

The Wangari Muta Maathai House Johannesburg, South Africa Boogertman + Partners Architects

The Wangari Muta Maathai House is envisaged as a living memorial – a forum for experiential learning for all Kenyans, Africans and peoples of the globe. Unfolding the life of Wangari Maathai, in an intimate facility, will enable visitors to understand her commitment to human rights, environmental conservation and promoting the culture of peace.

View from the Water Element, Image Courtesy © Boogertman + Partners Architects

  • Architects: Boogertman + Partners Architects
  • Project: The Wangari Muta Maathai House
  • Location: Nairobi, Kenya
  • Client: The Wangari Muta Maathai Foundation
  • Project Directors: Bob van Bebber, Johann de Wet
  • Team: Judith Paterson, Dilushka Barlow
  • Site area: 8.2 Acres
  • Green Belt Movement Offices area: 2.2 Acres
  • Wangari Maathai Foundation area: 6 Acres

(more…)

UniCredit Pavilion in Milano, Italy by architetto Michele De Lucchi Srl

Thursday, March 2nd, 2017

Article source: architetto Michele De Lucchi Srl 

UniCredit has erected a multipurpose building to house the bank’s general meetings, but also exhibitions and cultural events open to the Milan public. It occupies a privileged position against the background of Porta Nuova, beneath the mirror-glazed tower and in a dialogue with the Porta Nuova public gardens. UniCredit Pavilion has no foundations, being constructed on a reinforced concrete podium above the parking facility. Its soft profile is inspired by the shape of a seed, and its materials are natural. A vertically ribbed cage with lamellar larch beams contains a glazed space and supports a rounded, solar panelled roof. The structure opens on the outside through two large wings, equipped with monitors for events open to the general public. Situated on the ground floor is a multipurpose auditorium adaptable to diverse configurations and with seating for 700. An overhead walkway runs along the outer edge of the building and can be used for temporary art exhibitions. On the first floor is a nursery for 50 toddlers, whilst the top level is occupied by a lounge for customer reception and corporate events.

Image Courtesy © Tom Vack

  • Architects: architetto Michele De Lucchi Srl
  • Project: UniCredit Pavilion
  • Location: Piazza Gae Aulenti, Milano, Italy
  • Photography: Tom Vack
  • Client: UniCredit Business Integrated Solutions Scpa
  • Project Team: Nicholas Bewick (project director), Francesco Garofoli, Vittorio Romano; Giorgio Traverso; Marcello Biffi, Matteo Di Ciommo, Francesco Faccin
  • Consultants: Hines Italia Srl (project management); MSC Associati Srl (structural framework); Ariatta Ingegneria dei sistemi Srl (technical installations); Eurodesign Sas di Adriano Crotti (Façade design); GTP Srl (security and fire protection project); Gruppo C14 Srl (lighting design); Studio di ingegneria acustica Marcello Brugola (acoustic and AV design); Zintek srl (roof); Wood Beton (strctures in laminated wood); Erco (lighting)
  • Area: 3.300 m2
  • Chronology: 2013-2014 (design); 2015 (completion)
    (more…)

Thinking Gallery Space in Taipei, Taiwan by Studio In2

Thursday, February 16th, 2017

Article source: Studio In2

The Thinking Gallery Space provides rental services for exhibitions, parties, and classes.

Design Concept:

Concretizing abstract thinking enables us to sketch outlines on paper. The orientations of thought are like angles and changes in light and shadow, and different people do not necessarily see details of pictures in the same way. Based on this, we derived a means by which to embody thought and created the Thinking Gallery Space, which allows us to enjoy the thinking process in a tranquil atmosphere.

Image Courtesy © Studio In2

  • Architects: Studio In2
  • Project: Thinking Gallery Space
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Software used: Autocad and 3dS Max
  • Designer : Howard Yu, William Sun
  • Total Square Footage: 1,210 sq ft

(more…)

THE ANTONI BUILDING in Delft, Netherlands by Studioninedots

Friday, February 3rd, 2017

Article source: Studioninedots

The tender for the end building on Stationsplein (Station square) in Delft was won by Smit’s Bouwbedrijf BV|Vink Bouw Nieuwkoop BV. Studioninedots was responsible for the architecture.

Centrally located in Nieuw Delft, this lively place creates space for meeting, knowledge exchange and innovation: the DNA of Delft. The strength of this robust complex called ‘Antoni’ lies in the physical connection of the dynamic surroundings with an urban, mixed-use function that incorporates exhibition and meeting spaces, a hotel with restaurant, workspaces, retail and apartments. Integrated underneath the building will be a new public parking facility for 2.400 bicycles.

The construction agreement between the development group and the municipal developer Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft was signed on 21 December 2016.

Image Courtesy © Studioninedots|WAX architectural visualisation

  • Architects: Studioninedots
  • Project: THE ANTONI BUILDING
  • Location: Stationsplein, Delft, Netherlands
  • Photography: Studioninedots|WAX architectural visualisation
  • Client: Municipality of Delft, Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft
  • Design team: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
  • Project team: Jurjen van der Horst, Stefan Dannel, Wouter Hermanns, Gerty Daniëls
  • Team: Smit’s Bouwbedrijf BV | Vink Bouw Nieuwkoop BV | Amory+Jurriëns | Studioninedots
  • Consultants: Born2Brand | Pieters Bouwtechniek | NIBE | Hiensch Engineering
  • Plot: 2.000 m2
  • Size: 12,500m2 (GFA)
  • EPC: 0 (apartments), 0,49 (overall)
  • GPR: 8,3
  • Design-completion: 2016 – 2019
  • Status: Winning tender, in progress

(more…)

Astana Expo City 2017 in Kazakhstan by Adrian Smith + Gordon Gill Architecture

Sunday, December 25th, 2016

Article source: Adrian Smith + Gordon Gill Architecture

Astana Expo City 2017, the world’s next international exposition, is now under construction in Astana, Kazakhstan. 28 buildings and the Expo’s master plan were designed by Adrian Smith + Gordon Gill Architecture (AS+GG) around the designated theme, “Future Energy,” a concept that is aimed at finding ways to achieve qualitative changes in the energy sector, primarily for the development of alternative sources of energy and transportation.

Located south of Bayterek Tower and east of Nazarbayev University, Astana Expo City 2017 is positioned to become a significant new landmark for Astana. The development’s goal is to reduce the site’s energy demand to the greatest extent possible by using both passive and active strategies. The architecture and master plan were designed by using site-specific indicators like solar and wind orientation, weather conditions, and the cultural context, determined from a series of studies with the goal of maximizing energy-harvesting potential and comfort levels.

Image Courtesy © Adrian Smith + Gordon Gill Architecture

Image Courtesy © Adrian Smith + Gordon Gill Architecture

 

(more…)

Le Signe National Centre for Graphic Design in Chaumont, France by MOATTI-RIVIERE

Sunday, December 25th, 2016

Article source: MOATTI-RIVIERE

The project foresees:

– renovating the Bank of France building and using its potential in the best possible manner

– to tie in with the new project lacing temporary and permanent exhibition spaces and their technical facilities in a new building that is functional and symbolic of the «SIGNE»(Centre national du Graphisme)

– offering the «SIGNE» and the city an entrance courtyard for their encounters as a place for meetings and as an exhibition space.

Image Courtesy © Michel Denancé

Image Courtesy © Michel Denancé

  • Architects: MOATTI-RIVIERE
  • Project: Le Signe National Centre for Graphic Design
  • Location: Chaumont (52), France
  • PhotographyMichel Denancé
  • Lead Architects: Alain Moatti
  • Engineering: Polymago (Graphics and signage), RFR (structure), Inex (fluids), Les sentinelles des collections (Preventive conservation), Bureau Michel Forgue (costs surveyor), Vincent Taurisson (Multimedia and audiovisual), Lumières Studio (lighting), Avel (acoustics)
  • Type of stone: Limestone Moka cream
  • Dimensions: 120 x 240 cm
  • Exterior: steel joinery
  • Interior: structural walls and raw concrete floor
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 2 460 m²
  • Completion Year: 2016

(more…)

WDR crossmedia house in Vienna, Austria by HOLODECK architects

Thursday, December 22nd, 2016

Article source: HOLODECK architects

The crossmedia house (built in the 1970is) of the Westdeutscher Rundfunk WDR is located in the historical center of Cologne at the Tunisstrasse. We reduced and arranged the building mass due to a new urban evaluation. The restructuring is based on 637 permanent loft working spaces, arranged around open green atrium. The concept supports everywhere nature light and different zones (working, communication, relaxing) in a high flexible structure.

Image Courtesy © HOLODECK architects isochrom

Image Courtesy © HOLODECK architects isochrom

  • Architects: HOLODECK architects
  • Project: WDR crossmedia house
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: HOLODECK architects isochrom
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Adam Myczkowski, Isabel Gares Sala, Hannes Zergoi, Marcel Schwab
  • Client: Westdeutscher Rundfunk WDR, Cologne
  • Size: 21000 m2
  • Year: 2015

(more…)

Orgeval in Reims, France by f+f architectes

Tuesday, December 13th, 2016

Article source: f+f architectes

At the heart of the urban renewal of the Orgeval district in Reims, that is a worn-down sixties housing estate area with its problematics, the building opens up on a new large plaza and three different streets, while being largely contiguous to a housing and service block.

This building combines 2 distinct programmes.

Image Courtesy © Camille Gharbi

Image Courtesy © Camille Gharbi

  • Architects: f+f architectes (Aurélie Fechter & Johan Fritzell)
  • Project: Orgeval (The Attic – conversion of an attic into a duplex apartment)
  • Location: Reims, France
  • Photography: Camille Gharbi
  • Client: City of Reims
  • Area: 2350 sqm. (aprox. 25 300 square feet)
  • Year: 2012 – 2016

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy